Category: Bilik Tidur

Deko bilik tidur – Jika bosan dengan dekorasi bilik tidur gaya lama – di Hias.my kami kongsikan lebih dari 100 idea dan trik untuk deco bilik tidur anda nampak lebih cantik,menarik & terkini.

Jom dapatkan idea hiasan bilik tidur sebagai inspirasi sesuai dengan gaya anda. Pelbagai konsep deko bilik tidur sebagai contoh dekorasi. Lihat gambar, dapatkan idea deko bilik tidur dan juga pemilihan warna perabot untuk hasilkan kediaman terbaik untuk anda sekeluarga.

DIY Bilik Tidur Anak 3 In 1. Mencabar Tapi Kreatif!

Permalink to DIY Bilik Tidur Anak 3 In 1. Mencabar Tapi Kreatif!
Siapa yang tidak mahu menjadi ibu bapa yang kreatif demi melihat sang permata hati tersenyum gembira kan. Inilah yang dilakukan oleh Sharifah Zawani dan suaminya untuk anak-anak mereka. Puan Sharifah berkata, ini merupakan DIY yang paling mencabar kerana menggabungkan 3 ruang dalam satu bilik kecil yang berkeluasan 8 x 9 kaki sahaja. Bilik yang dijadikan

Perubahan Bilik Tidur ‘Tongkang Pecah’ Lelaki Bujang

Permalink to Perubahan Bilik Tidur ‘Tongkang Pecah’ Lelaki Bujang
Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini telah menyerlahkan bakat kreativiti masing-masing dalam menghias ruang rumah. Apa tidaknya, sepanjang tempoh berkurung itu kita tidak dibenarkan keluar jadi, masa semestinya dihabiskan dalam rumah saja, terutamanya dalam bilik tidur. Seorang lelaki dalam laman Twitter yang menggunakan nama @haziqsafwann berkongsi gambar bilik tidurnya yang melalui proses pengubahsuaian sepanjang bermulanya PKP.

Deko Bilik Tidur Dengan Idea Perabot Yang Simple

Permalink to Deko Bilik Tidur Dengan Idea Perabot Yang Simple
Deko bilik tidur yang cantik semestinya menjadi idaman setiap orang kerana ruang itu merupakan tempat untuk kita berehat dan menenangkan diri, selain menjadi ruang kerja dan belajar bagi sesetengah orang. Apa akan terjadi apabila keadaan bilik adalah sebaliknya? Sudah tentu kita akan menjadi ‘stress’ dan sakit mata setiap kali melangkah ke dalam bilik. Jadi, penting

‘Makeover’ Rumah Bujang Dalam RM 200 Je

Permalink to ‘Makeover’ Rumah Bujang Dalam RM 200 Je
Deko rumah bujang – Sunyi kan kalau duduk seorang diri dalam rumah bujang, dah la tak ada teman berbual, balik rumah bila tengok kawasan rumah bersepah, barang-barang tak tersusun, persekitaran yang tak ceria, menambahkan lagi rasa sunyi tu. Rasa seperti malas nak duduk rumah bila keadaan rumah tak cantik. Kalau ada sesiapa yang bersetuju dengan

Gara-Gara PKP, Bilik Bertukar Jadi Ala-Ala IKEA

Permalink to Gara-Gara PKP, Bilik Bertukar Jadi Ala-Ala IKEA
IKEA tutup ketika PKP? Tak dapat lah nak jalan-jalan cuci mata melihat perabot-perabot dan aksesori idaman di situ. Cara nak merealisasikan hajat di hati tanpa perlu pergi ke IKEA sendiri telah dilakukan oleh seorang pemuda ini di Twitter bernama @FiqSaid. Beliau telah berjaya mengubah suasana ruang dalaman biliknya daripada kurang menarik kepada dekorasi bilik tidur

20 Kombinasi Warna Yang Sempurna Untuk Bilik Tidur Anda

Permalink to 20 Kombinasi Warna Yang Sempurna Untuk Bilik Tidur Anda
Pemilihan kombinasi warna cat bilik tidur yang terbaik memang agak sukar. Hiasan dalaman sesebuah bilik tidur bermula di sini. Oleh itu, anda harus pastikan kombinasi warna cat bilik tidur yang dipilih menjadikan bilik tidur nampak lebih nyaman,moden & juga bergaya. Kini, bilik tidur bukan lagi hanya sebagai tempat untuk tidur pada waktu malam. Di sini

20 Idea Dekorasi Bilik Tidur Moden ini Pasti Buat Anda Terpegun

Permalink to 20 Idea Dekorasi Bilik Tidur Moden ini Pasti Buat Anda Terpegun
Kalau anda sedang mencari ilham dekorasi untuk bilik tidur, anda perlu lihat koleksi idea-idea bilik tidur di bawah.  Rekabentuk bilik tidur moden yang pasti akan membuat anda terpegun. Tidak kisah lah idea ini dari mana asalkan ia berjaya menarik minat sesiapa sahaja yang memandang, apatah lagi penghuni bilik tersebut. Selesa, tenang dan nampak mewah. Kami

20 Idea Hiasan Dalaman Bilik Tidur Menggunakan Dinding Papan Terpakai

Permalink to 20 Idea Hiasan Dalaman Bilik Tidur Menggunakan Dinding Papan Terpakai
Penggunaan papan terpakai dalam hiasan dalaman bilik tidur kini menjadi trend baru di negara barat. Cara menggunakan papan terpakai sebagai dinding ini adalah satu cara yang murah, mudah dan kreatif untuk menukar suasana dalam bilik dengan cepat tanpa perlu berbelanja besar seperti ubahsuai atau sebagainya. Ada juga bilik yang berkonsep moden tetapi digabungkan dengan elemen

6 Tips Untuk Memilih Warna Bilik Tidur Sesuai Untuk Anak-anak

Permalink to 6 Tips Untuk Memilih Warna Bilik Tidur Sesuai Untuk Anak-anak
Apabila anak-anak meningkat remaja, mereka biasanya mempunyai idea yang tersendiri,warna apa yang mereka suka, dan juga gaya hiasan dalaman tersendiri. Dengan beberapa panduan dari kita, anak remaja kita boleh memilih tema warna bilik tidur yang menjadi kesukaan. Maklumlah, bilik tidur menjadi tempat mereka belajar, dan berehat. Menyediakan bilik yang sempurna sudah menjadi tanggungjawab kita .