Deko Rumah Apartment Luaran Nampak Biasa Sangat Tapi Dalaman…

Deko rumah apartment – Orang kata, jangan pandang seseorang tu daripada luaran kerana kita tak tahu dalaman dia macam mana. Sama juga dengan rumah, jangan bila tengok luaran rumah orang, kita cop dia dengan pandangan yang negatif. Kalau hati orang kita perlu selami untuk faham diri dia yang sebenar, rumah pun memakai konsep yang sama.

Seperti rumah pertama pasangan suami isteri ini iaitu Farid dan Fatin merupakan sebuah apartment biasa saja tetapi, apabila penghuni rumah itu seorang yang kreatif dan minat menghias, yang biasa pun boleh nampak mewah!. Jom lihat deko rumah apartment beliau.

95% design dan urusan dekorasi rumah ditentukan dan dilakukan oleh Encik Farid termasuk survey jubin lantai, sinki bilik air, pintu, sliding door dan yang lain di kilang-kilang jubin.

Wainscoting dilakukan bersama isteri kerana lebih murah berbanding mengupah pekerja. Maka, hasil akhir rumah mereka adalah berdasarkan gaya dan minat Encik Farid sendiri. Tidak perlu beli barang yang mahal-mahal, kita sendiri perlu bijak memilih barang walaupun dari kedai murah seperti Eco, Mr. DIY dan lain-lain untuk lebih jimat.

Tidak salah untuk mengeluarkan belanja demi keselesaan kita sekeluarga kerana pepatah ada mengatakan, ‘rumahku syurgaku’.

Jom kita lihat hasil titik peluh tuan rumah mendekorasi tempat tinggal mereka.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Apabila tuan rumah teringinkan rumah yang mempunyai balkoni tapi tidak kesampaian, dia mengubah tingkap kepada ‘sliding’ seumpama terdapat balkoni di luar.

VIEW IN GALLERY

Tuan rumah ini sangat minat menonton movie. Oleh itu, kabinet di atas TV digunakan untuk menyimpan koleksi DVD.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Kredit: Cikgu Farid Saadul Baharim

Scroll to Top