Hasil Transformasi Rumah Townhome 3 Tingkat Pasangan Ini (Bahagian 2)

Mohon share tanda suka

Sambungan dari bahagian 1, ini perkongsian ruangan lain dalam sebuah townhome 3 tingkat di Thailand pada sebelum dan selepas transformasi.

Sebelum & Selepas Transformasi Townhome

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

– Pemilihan mozek lantai dan dinding hitam

– Penggunaan cermin besar menyembunyikan lampu

VIEW IN GALLERY

Kayu tangga masih berkeadaan baik, tetapi tiada penghadang.

VIEW IN GALLERY

Tingkat 2

VIEW IN GALLERY

Bilik dan bilik air mempunyai 2 laluan masuk.

VIEW IN GALLERY

Pintu bilik air ditutup. Satu laluan sahaja untuk memudahkan.

VIEW IN GALLERY

Walk-In Closet

VIEW IN GALLERY

Menyambungkan bilik air dan bilik tidur.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

– Pemilihan warna kayu untuk menampakkan bilik seperti gaya Jepun, ‘cozy’, ‘warm’ dan simple

– Lampu disembunyikan di kepala katil

– Rak built-in untuk ruang bekerja

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Dinding pembahagi dibuat antara bilik tidur (bahagian hadapan) dan walk-in closet (bahagian belakang).

VIEW IN GALLERY

Asalnya terdapat tab mandi dan sinki di sebelah kiri.

VIEW IN GALLERY

– Sinki, tandas dan tempat mandian diubah ke bahagian yang sama

– Pemilihan mozek krim dan dark grey untuk membahagikan zon basah dan kering

Tingkat 3

VIEW IN GALLERY

Pejabat

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Asalnya adalah tingkap, tidak boleh keluar ke balkoni.

VIEW IN GALLERY

Tingkap diturunkan dan diubah kepada pintu sliding untuk membolehkan keluar.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

– Pemilihan mozek dinding dan lantai putih

– Cermin dengan pemotongan kayu untuk menampakkan bilik air bersih, cerah dan kreatif

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Anjung Hadapan

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Ruang Parkir

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Penggunaan stamped concrete dark grey. Penjagaannya mudah.

Laman Belakang

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Lantai kayu artificial dan pembahagi dinding untuk privasi.

Ruang untuk bersantai, berkebun, menyusun bunga, bersenam, bersosial bersama keluarga dan rakan-rakan dan memasak hidangan berat.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

– Pintu dibuat mencecah ke siling, jenis terbuka dan menyambungkan ruang dalam dan luar rumah

– Sebelah kanan adalah kabinet simpanan

Semoga menjadi idea yang berguna dan dorongan untuk anda dalam pembinaan rumah.

Kredit: Peary is happy

Tags: #hasil renovasi townhome #idea deko rumah #transformasi rumah townhome

Dekorasi Rumah Ini Guna Elemen Warna Hitam, Putih & Kayu Yang Menenangkan
Mohon share tanda sukaSuasana tenang merupakan satu terapi apabila berada di rumah, seperti
Dekorasi Rumah Bertemakan Hitam Yang Simple Dengan Elemen Hasil Mix & Match
Mohon share tanda sukaWalaupun tidak berkesempatan untuk merancang dekorasi rumah disebabkan kekurangan masa,
Dekorasi Bilik Utama Rumah Lama Usia 41 Tahun Milik Ibu Mentua Hasil Renovasi
Mohon share tanda sukaBeruntung kepada sesiapa yang mempunyai ahli keluarga yang sukakan dekorasi.
Dekorasi Rumah Saiz Kecil Selepas 5 Tahun Menetap, ‘Sedap’ Dipandang & Tenang!
Mohon share tanda sukaWalaupun dekorasi rumah masih lagi belum lengkap, sudah mencukupi ianya

Comments are closed.