Wanita Ini Kongsi Perpustakaan Mini Yang Menjadi Kenyataan Hasil Idea Suami

Bagi pengumpul koleksi, peminat dan hobi yang berkaitan dengan buku, perkara yang ‘wajib’ untuk mereka miliki di dalam rumah adalah sebuah perpustakaan mini, untuk menyimpan semua buku kegemaran dari pelbagai jenis kategori. Tambahan pula dengan keadaan kini, aktiviti yang bermanfaat perlu dilakukan untuk mengisi masa lapang yang banyak di rumah. Apabila sentiasa ‘terkurung’, pembacaan semestinya merupakan salah satu aktiviti yang membantu merangsang minda, sekaligus membuatkan otak ligat bekerja untuk berfikir.

Dengan adanya perpustakaan mini ini juga, dapat mengeratkan hubungan sesama ahli keluarga kerana masa akan diluangkan bersama-sama mereka di dalam satu tempat. Atas sebab itu, seorang wanita iaitu Azira Ismail menyimpan hasrat untuk memiliki sebuah perpustakaan mini di rumah, yang kemudiannya menjadi kenyataan. Melalui perkongsiannya melalui FB group ‘KaMi SuKa DeKo DeKo’, dia dan suaminya mempunyai idea yang berbeza untuk perpustakaan ini, tetapi akhirnya memilih untuk menerima idea suaminya kerana lebih menarik.

Lakaran 3D Perpustakaan Mini

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Hasil Pembinaan Perpustakaan Mini Idaman

VIEW IN GALLERY

Ruang ini sememangnya sudah sedia ada. Dahulu, ia dijadikan tempat anak-anaknya bermain. Kini apabila mereka semakin membesar, ia diubahsuai dan dibuat perpustakaan.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Sama bukan hasilnya dengan gambar lakaran? Anda juga pasti akan mencapai impian untuk membina perpustakaan mini ini suatu hari nanti.

Kredit: Azira Ismail

Scroll to Top