Idea Dekorasi, Idea Kreatif, Seni bina

100% Hasil Tangan Tuan Rumah, Rumah Papan Mini 2 Tingkat Ini Terlihat Unik

Mohon share tanda suka

“Jangan malu terlihat miskin, tetapi malu apabila terlihat kaya dan tak punya apa-apa.” Inilah yang diluahkan oleh Shamira Mira apabila impiannya untuk memiliki sebuah rumah papan telah dimakbulkan. Walaupun suasananya serba sederhana tetapi, usaha dan hasil tangan mereka suami isteri adalah sesuatu yang perlu dibanggakan. Sudah setahun usia rumah papan ini tetapi mereka tidak jemu untuk menghias dan menambah mengikut citarasa dan kemampuan sendiri.

Cerita Shamira, rumah 2 tingkat ini adalah 100% hasil tangan suaminya dengan menggunakan kayu terpakai dan terbuang, termasuk zink. Bermodalkan RM 7K termasuk cat rumah, hasil binaan rumah mereka terlihat unik, menarik dan kemas. Sekiranya boleh, segala urusan deko ingin dilakukan Shamira secara DIY supaya dapat lebih berjimat. Walau begitu, hasil usaha mereka ini menjadi inspirasi dan contoh untuk semua orang.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Keadaan rumah kini.

Mereka merancang untuk membesarkan pada kawasan pasu menjadi ruang tamu utama. Ruang tamu bawah dan bilik di atas ruang tamu akan ditambah supaya rumah bertambah kukuh. Binaan rumah akan dibuat sehabis baik dan langkah demi langkah mengikut kemampuan.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Beranda ini akan dipasangkan dinding tingkap supaya tidak terkena tempias hujan. Jadi, waktu malam masih lagi boleh duduk bersantai bersama.

VIEW IN GALLERY

  • Sticker dinding dari Shopee
  • Bangku hasil tangan suami dan rak pokok hasil tangan isteri

VIEW IN GALLERY

Meja dicat dengan varnish yang gelap supaya mata tidak terganggu apabila kesan makanan tertumpah di atasnya. Kakinya pula dicat putih.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Kredit: Shamira Mira

Related Posts