Idea Dekorasi

Ada Yang Tak Tahu Kegunaan Lain Wire Net? Ini Beberapa Idea Untuk Anda

Ramai orang yang masih tidak tahu kegunaan jaring yang dipanggil wire net ini. Selain untuk dekorasi, ia juga dijadikan sebagai organizer barang di ruang-ruang sempit. Terdapat banyak kegunaannya yang boleh anda gunakan dan manfaatkan dalam rumah. Antara kegunaannya adalah sebagai tempat menyusun bekas rempah, menggantung sudip dan periuk, dijadikan rak, menggantung tanaman pokok kecil seperti kaktus, dijadikan dekorasi meja belajar, organize alat-alat tulis dan banyak lagi.

Cara menggantung wirenet ini mesti disesuaikan dengan permukaan dinding dan berat beban yang mahu ditampung, sama ada mahu drill atau menggunakan cangkuk yang kuat seperti gam gajah. Kami sertakan juga beberapa contoh kegunaan lain wirenet yang dikongsikan oleh Hafiza Mohamad. Kebanyakan gambar adalah dari deko rumahnya sendiri. Setiap satu jaring beserta bakul berharga RM 5.90 yang dibelinya dari Daiso.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Elakkan mendedahkan wirenet ini dengan air dengan menggantungkannya pada tempat yang kurang terkena air.

VIEW IN GALLERY

Balang kaca dari kedai Eco.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Selain Daiso, kedai-kedai lain yang anda boleh dapatkan wirenet ini adalah:

– Mr. DIY

– Kaison

– IKEA

Dinding tak lah terasa kosong dan pastinya menjimatkan ruang dalam kawasan rumah anda. Semoga idea ini berguna untuk anda dan selamat mendekor!

Kredit: Noor Hafiza Mohamad