Dapur, Review Produk

Antara Barangan Shopee Yang Berguna Untuk Dapur Anda? Baca Perkongsian Ini

Siapa je yang tak suka dengan benda-benda yang memudahkan kerja mereka? Tak kisah lah apa-apa barangan sekalipun asalkan ianya membantu melancarkan urusan seharian dalam rumah. Seperti Roselini Binti Jusoh yang berkongsi beberapa peralatan untuk ruang dapurnya supaya lebih memudahkan kerja selain daripada ruang yang lebih tersusun. Apa yang bestnya, semua barangan ini boleh didapati di hujung jari sahaja, iaitu melalui… Shopee!

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Bekas jenis kaca yang digunakan untuk menyimpan minyak-minyak masakan. Di tengahnya merupakan minyak bawang putih untuk memudahkan kerja menumis. Boleh didapati dengan harga RM 7.70 – RM 12.80 bersaiz 630 ml (link barang).

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Bekas jenama Ankou ini pula digunakan untuk menyimpan serbuk minuman seperti susu dan milo. Harganya berbaloi kerana ianya tahan lasak dan mudah untuk digunakan. Hanya tekan pada butang di atas penutup untuk membukanya. Sesuai untuk mereka yang mempunyai anak kecil kerana disediakan sekali sudu yang kebiasaan digunakan untuk membancuh susu. Boleh didapati dengan harga RM 22 – RM 42 bersaiz 2300 ml untuk 1 kg (link barang).

VIEW IN GALLERY

Rak yang berjaring digunakan sebagai tempat meletak bekas-bekas plastik untuk membungkus bekal, wrapper dan sebagainya, Dengan harga RM 12.50 РRM 12.60, boleh juga menyusun apa-apa barangan yang selalu digunakan di situ supaya mudah dicapai (link barang). Di sebelahnya pula adalah pemegang yang berfungsi untuk menggantung tisu yang berharga RM 16.07 (link barang).  Boleh juga diletakkan dalam keadaan menegak. Selagi ada ruang yang boleh diselit, gunakannya untuk lebih jimat ruang.

VIEW IN GALLERY

Kadang-kala kita tidak perasan atau terlepas pandang dengan habuk yang melekat pada bahagian atas peti ais. Oleh itu, boleh menggunakan alas ini untuk mengelakkan habuk. Hanya perlu basuh alas itu sahaja.

Kredit: Roselini Binti Jusoh