Antara Barangan Shopee Yang Berguna Untuk Dapur Anda? Baca Perkongsian Ini

Mohon share tanda suka

Siapa je yang tak suka dengan benda-benda yang memudahkan kerja mereka? Tak kisah lah apa-apa barangan sekalipun asalkan ianya membantu melancarkan urusan seharian dalam rumah. Seperti Roselini Binti Jusoh yang berkongsi beberapa peralatan untuk ruang dapurnya supaya lebih memudahkan kerja selain daripada ruang yang lebih tersusun. Apa yang bestnya, semua barangan ini boleh didapati di hujung jari sahaja, iaitu melalui… Shopee!

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Bekas jenis kaca yang digunakan untuk menyimpan minyak-minyak masakan. Di tengahnya merupakan minyak bawang putih untuk memudahkan kerja menumis. Boleh didapati dengan harga RM 7.70 – RM 12.80 bersaiz 630 ml (link barang).

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Bekas jenama Ankou ini pula digunakan untuk menyimpan serbuk minuman seperti susu dan milo. Harganya berbaloi kerana ianya tahan lasak dan mudah untuk digunakan. Hanya tekan pada butang di atas penutup untuk membukanya. Sesuai untuk mereka yang mempunyai anak kecil kerana disediakan sekali sudu yang kebiasaan digunakan untuk membancuh susu. Boleh didapati dengan harga RM 22 – RM 42 bersaiz 2300 ml untuk 1 kg (link barang).

VIEW IN GALLERY

Rak yang berjaring digunakan sebagai tempat meletak bekas-bekas plastik untuk membungkus bekal, wrapper dan sebagainya, Dengan harga RM 12.50 РRM 12.60, boleh juga menyusun apa-apa barangan yang selalu digunakan di situ supaya mudah dicapai (link barang). Di sebelahnya pula adalah pemegang yang berfungsi untuk menggantung tisu yang berharga RM 16.07 (link barang).  Boleh juga diletakkan dalam keadaan menegak. Selagi ada ruang yang boleh diselit, gunakannya untuk lebih jimat ruang.

VIEW IN GALLERY

Kadang-kala kita tidak perasan atau terlepas pandang dengan habuk yang melekat pada bahagian atas peti ais. Oleh itu, boleh menggunakan alas ini untuk mengelakkan habuk. Hanya perlu basuh alas itu sahaja.

Kredit: Roselini Binti Jusoh

Tags: #Barang-barang shopee #deko dapur dengan shopee #idea barang dapur

Apakah Warna Kabinet Dapur Terkini Untuk Dipilih? Lihat Perkongsian Ringkas Ini
Mohon share tanda sukaMemilih warna kabinet dapur terkini adalah isu besar bagi sesetengah
Cara Halau Lalat Yang Terlampau Banyak Di Dapur Dengan Segera Melalui 5 Petua Ini
Mohon share tanda sukaCara halau lalat – Kehadiran banyak lalat dalam rumah sudah
Tiada Renovasi, Ini Ubahsuai Kecil Dapur Jadi Lebih Baik, Cerah & ‘Sedap’ Dipandang
Mohon share tanda sukaSementara mengumpul bajet untuk merenovasi ruang, ia diubahsuai sedikit agar
8 Idea Lantai Mozek Terkini Untuk Dapur Dalam Pelbagai Pilihan Corak & Gaya
Mohon share tanda sukaBerasa pening dalam mencari idea mozek lantai? Ini kerana ia

Comments are closed.