Category: Bilik air

Nak Bagi Nampak Ceria, Wanita Ini Kongsi Hasil ‘Makeover’ Tandas Rumahnya

Permalink to Nak Bagi Nampak Ceria, Wanita Ini Kongsi Hasil ‘Makeover’ Tandas Rumahnya
Walaupun tandas rumah tidak mempunyai apa-apa masalah atau kerosakan namun, tiada salahnya untuk kita menghas sedikit ruang tersebut untuk menaikkan ‘mood’ supaya kelihatan ceria. Itulah tujuan utama Hazwani membuat keputusan untuk ‘makeover’ tandas rumahnya ini. Apabila tandas nampak ceria, automatik ‘mood’ kita juga akan turut ceria. Walaupun pada sebelum ini tular sebuah kes tentang bahayanya

‘Makeover’ 2 Buah Tandas Apartment 900 Sqft Menjadi Tandas Idaman

Permalink to ‘Makeover’ 2 Buah Tandas Apartment 900 Sqft Menjadi Tandas Idaman
Nak menjadikan tempat tinggal itu sebagai sebuah rumah idaman dan cantik, setiap ruang dalam rumah perlu dihias dengan sebaik mungkin, ini termasuklah ruangan tandas walaupun orang luar tidak dapat melihatnya. Namun, ini penting untuk penghuni rumah itu sendiri untuk memiliki sebuah tandas yang menjadi idaman mereka. Disebabkan itu, Nur Sharmilla telah melakukan ‘makeover’ terhadap 2

Ubahsuai Mudah dan Jimat Bilik Air Guna Bajet Kurang RM 300

Permalink to Ubahsuai Mudah dan Jimat Bilik Air Guna Bajet Kurang RM 300
Bilik air kotor? Warna asal tak cantik? Walaupun sudah dicuci dan disental berkali-kali, bilik air tetap nampak tak bersih? Kalau nak renovate sudah pasti memakan kos yang tinggi. Jadi, cara yang mudah dan jimat ada disediakan dalam perkongsian ini. Ubahsuai bilik air cara mudah, jimat kos dan cepat ini juga dilakukan oleh Suriati Zamri yang

Idea Ubahsuai Bilik Air Nampak Baru Dengan Bajet Yang Rendah

Permalink to Idea Ubahsuai Bilik Air Nampak Baru Dengan Bajet Yang Rendah
Bilik air merupakan antara ruang yang penting dalam rumah. Sekiranya kebersihan bilik air tidak dijaga dengan baik, nak guna pun jadi kurang selesa, apatah lagi jika rumah menerima kunjungan tetamu, pasti mereka mempunyai tanggapan negatif terhadap tuan rumah. Jadi, salah satu cara nak mengubahsuai bilik air supaya kelihatan baru tetapi dengan bajet yang rendah, boleh

‘Makeover’ Rumah Bujang Dalam RM 200 Je

Permalink to ‘Makeover’ Rumah Bujang Dalam RM 200 Je
Deko rumah bujang – Sunyi kan kalau duduk seorang diri dalam rumah bujang, dah la tak ada teman berbual, balik rumah bila tengok kawasan rumah bersepah, barang-barang tak tersusun, persekitaran yang tak ceria, menambahkan lagi rasa sunyi tu. Rasa seperti malas nak duduk rumah bila keadaan rumah tak cantik. Kalau ada sesiapa yang bersetuju dengan

Idea Deko Bilik Air Simple Tapi Dah Macam Bilik Air Hotel

Permalink to Idea Deko Bilik Air Simple Tapi Dah Macam Bilik Air Hotel
Hiasan dalaman sesebuah rumah tidak akan lengkap jika bilik air tidak diberi sentuhan deko seperti mana ruang lain. Ada banyak cara deko bilik air agar jadi lebih cantik tanpa guna kos yang besar untuk buat major renovasi. Antaranya adalah dengan menukar mozek bilik air, cat dinding atau tukar peralatan tandas. Dalam edisi hias kali ini

Idea Corak Tiles atau Mozek Untuk Lantai Bilik Air

Permalink to Idea Corak Tiles atau Mozek Untuk Lantai Bilik Air
Ada sebab yang tersendiri mengapa selalunya tile atau mozek menjadi pilihan sebagai lantai bilik air. Selain tahan lama dan senang untuk di cuci, mozek juga dapat memberi cahaya pada ruang. Mozek juga adalah cara terbaik untuk membuat ruang nampak berseri dengan corak-corak yang menarik. Kepada yang tengah pening kepala untuk memilih corak tiles bilik air

15 Idea Dekorasi Bilik Air Kecil Bertaraf 5 Bintang

Permalink to 15 Idea Dekorasi Bilik Air Kecil Bertaraf 5 Bintang
Untuk entry kali ini, kami nak kongsikan kepada semua idea dekorasi bilik air kecil supaya lebih menarik dan nampak mewah setaraf bilik air hotel 5 bintang. Tidak perlu melabur duit yang banyak untuk renovate keseluruhan bilik air – sedikit ubahsui pada hiasan dalaman sudah mencukupi. Pada mereka yang sukakan dekorasi, mungkin entry ini dapat menjadi