Deko Landskap Halaman Rumah Ini Nampak Ceria Dengan Pelbagai Tanaman

Buat anda yang meminati landskap, cuba lihat deko landskap halaman rumah milik Madeeha Rahim yang tampak ceria dengan pelbagai tanaman yang memenuhi laman rumahnya ini. Walaupun menurutnya, dia tidak pandai mendeko dan hanya mengikut kesukaan hatinya untuk menyusun atur segala tanaman pokok bunganya di mana-mana sudut halaman rumah, dia mendapat informasi dengan melakukan pembacaan majalah seperti Laman dan Anjung Seri suatu masa dahulu. Kini, ditambah dengan menyertai group dekorasi, ia banyak membantu dirinya mendapatkan idea untuk menghias landskap laman rumahnya.

Semua barangan seperti pasu tempayan, pokok, aksesori air terjun, rumput karpet dan tanah adalah dari nursery. Sebagai peminat landskap, dia gemar mendeko di ruang luar rumah kerana lebih banyak mendapat udara yang lebih segar. Selain itu, walaupun hujan pada setiap hari, suasana di luar rumah akan tetap kekal ceria.

VIEW IN GALLERY

Pasu yang paling kecil berbentuk bulat berharga RM 18 manakala yang tinggi dan besar berharga RM 70, dari nursery.

VIEW IN GALLERY

Pokok berdaun merah adalah pokok aglaonema.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

2 biji pasu tempayan berharga RM 175.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Asalkan sedap mata memandang dan tidak serabut pada pandangan penghuni rumah, teruskan sahaja dekorasi mengikut citarasa masing-masing.

Kredit: Madeeha A. Rahim

Scroll to Top