Bilik air, Idea Dekorasi, Ubahsuai

Dekorasi Simple Bilik Air Tetamu Rumah Subsale Jadi Lebih Selesa Hasil Ubahsuai

Hari ini, kami ingin berkongsi sebuah idea simple bilik air untuk tetamu rumah atau seringkali dipanggil ‘guest’s bathroom/toilet’ oleh Xumy Lala, kerana terletak di luar bilik dan hallway. Ceritanya, keadaan bilik air dalam rumah subsale jenis apartment yang dibeli ini tidak lengkap dan jubin dinding sudah pecah seperti ‘pop-up’. Jadi, ia membahayakan kerana berisiko jatuh terkena kaki. Akhirnya setelah difikir-fikirkan, dia membuat keputusan untuk mengubahsuai bilik air tersebut untuk keselesaan tetamu yang bakal berkunjung, lebih-lebih lagi ibu bapanya.

Sebelum Ubahsuai

VIEW IN GALLERY

Hasil Dekorasi Simple Bilik Air Tetamu Selepas Ubahsuai

VIEW IN GALLERY

Untuk jubin, pembelian dilakukan sendiri dan tukang diupah untuk pemasangan. 2 corak dipilih untuk mendapatkan suasana istimewa ala-ala hotel bajet. Untuk konsep warna pula, mereka memilih hitam dan putih yang berpadanan dengan jubin.

VIEW IN GALLERY

Aksesori lain seperti hos mandian, kabinet sinki, pemanas air, mangkuk tandas dan lain-lain dari Shopee. Pemasangan dilakukan sendiri oleh suaminya kecuali mangkuk tandas oleh tukang. Semuanya berfungsi dengan baik dan hasilnya sangat memuaskan hati.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Diharapkan perkongsian ini dapat memberi sedikit sebanyak idea simple untuk mengubahsuai bilik air rumah anda.

Kredit: Xumy Lala