Dapur, Perabot, Ubahsuai

Hadiah Untuk Isteri, Lelaki Ini ‘Makeover’ Kabinet Dapur Jadi Baru

Mohon share tanda suka

Seperti yang pernah disebutkan beberapa kali sebelum ini, ruang dapur merupakan ‘pejabat’ untuk golongan wanita. Jadi, kebahagiaan mereka adalah mendapatkan ruang dapur dengan kabinet dapur yang cantik dan selesa. Untuk itu, sebagai penghargaan dan hadiah kepada si isteri, lelaki ini iaitu Mohd Ikhwan telah melakukan ‘makeover’ kabinet dapur mereka yang berwajah lama kepada wajah baru. Memilih konsep scandinavian Lulworth Blue, hadiah ini sekurang-kurangnya dapat memberikan ‘mood’ dan semangat baru kepada isterinya iaitu Syazwany Shabir dalam melakukan urusan seharian di dapur.

Apa kata anda juga cuba mengambil idea ini sebagai penghargaan untuk golongan isteri, ibu, emak dan seangkatannya yang telah bertungkus-lumus setiap hari dan hampir setiap masa di dapur untuk anda sekeluarga.

SEBELUM

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Pertama sekali, gosok dahulu permukaan kabinet dengan kertas pasir, kemudian cat. Cat menggunakan jenama SeaMaster Super Glo 6600 High Gloss Finish warna Crystal Blue, berharga dalam RM 18 dari kedai hardware.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

SELEPAS

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Tak dapat memberi kabinet dapur yang baru tidak mengapa, ubahsuai sahaja yang sedia ada menjadi baru. Para isteri dan ibu tetap akan tersenyum gembira.

Kredit: Mohd Ikhwan

Related Posts