Dapur

Hasil Ruang Dapur Dan Laundry Idaman, Bertemakan Putih Dengan Gaya English

Dengan inspirasi idea dari laman Pinterest, seorang wanita berjaya mendapatkan ruang dapur dan laundry idaman yang sekian lama ditunggu-tunggu untuk rumahnya. Dia memilih untuk menggunakan material solid nyatoh berwarna putih gaya English untuk kabinet dapur dan quartz stone untuk table top. Terbahagi kepada 2 iaitu ruang basah dan kering, dia meminta untuk membina counter bar di bahagian dapur kering dan ruang laundry yang minimalis di bahagian dapur basah.

Untuk aksesori seperti sinki dan faucet (berharga RM 398.99), hood dan hub, mesin basuh dan pengering (jenis condenser), dia dan suami membelinya sendiri dari Shopee, manakala pemasangan dilakukan oleh kontraktor. Keseluruhan pemasangan mengambil masa 2 hari sahaja. Dengan itu, akhirnya siap ruang dapur dan laundry bertemakan putih gaya English miliknya.

Ruang Dapur Dan Laundry Bertemakan Warna Putih Gaya English

VIEW IN GALLERY

Menurutnya, kebanyakan idea didapatkan dari Pinterest, namun terdapat juga serba sedikit perkongsian dari ahli FB group ‘Kelab Kaki Deko’ yang dirujuk.

Bersaiz dalam 9’.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Tidak perlu membuat lubang untuk mengeluarkan udara panas dari pengering, kerana ia keluar dari bahagian hadapan di bawah.

Diharapkan perkongsian ini dapat memberikan sedikit idea kepada anda yang masih mencari ilham.

Kredit: Xumy Lala