Bilik Tidur, Idea Dekorasi, Ubahsuai

Idea Deko Bajet Bilik Tidur ‘Mommy’ Anak 2. Jimat & Tak Banyak Barang

Waktu-waktu PKPB ni memang banyak masa terluang untuk mendeko ruang rumah. Lieya Raffiee juga tidak terlepas peluang untuk menghias bilik tidurnya dengan deko bajet paling jimat. Ibu kepada 2 orang anak ini mengambil masa selama seminggu untuk menyiapkan bilik tidur yang cantik dan selesa. Menurutnya, dia memang tidak mahu menggunakan kepala katil kerana akan menyebabkan ruang bilik nampak sempit. Selain itu, warna bilik juga disesuaikan dengan pencahayaan.

Dia menggunakan cat jenama Nippon berisi 5 liter berharga RM 100 dengan kod warna Morsels, tetapi untuk bilik ini, tidak sampai 5 liter digunakan. Corak pada dinding pula hanya dihasilkan dengan menggunakan pita pelekat kertas sahaja, dan langsir dari Romantika bersaiz 130 x 185 berharga RM 29.90. Barangan lain seperti katil dan tilam sudah lama dibeli.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Lampu dinding berharga RM 59 dari House Of Lightings, Puchong. Dia juga tidak menggunakan meja solek kerana ianya memakan ruang. Sebaliknya, dia hanya menyediakan cermin gantung berharga RM 39 dari House Of Lightings dan kayu para berharga RM 29.90 untuk meletakkan barang-barang.

VIEW IN GALLERY

Cadar berharga RM 23.90 dari Shopee. Cadar yang fit dan tidak luntur warnanya apabila dibasuh.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Kredit: Lieya Raffiee