Idea Dekorasi

Idea Jadikan Bilik Kosong Sebagai Bilik Khas Pakaian Dengan Susun Atur Kemas

Mohon share tanda suka

Sekiranya rumah mempunyai sebuah bilik tambahan yang tidak digunakan, bolehlah menggunakannya untuk dijadikan sebagai bilik khas. Salah satunya adalah bilik pakaian. Jom lihat idea daripada Atam Ayu yang berkongsi bilik pakaiannya yang dibuat sejak tahun 2016 dalam FB group ‘Kelab kaki deco barang eco / mr .diy’ di bawah ini. Memandangkan sebuah bilik belakang telah dijadikan bilik khas untuk pakaian, maka, tidak ada almari pakaian dalam bilik-bilik lain.

Susun Atur Bilik Pakaian. Mudah Ambil Dan Tersusun

VIEW IN GALLERY

Selepas mandi, mereka akan mengambil baju yang diperlukan di sini dan menyalinnya di dalam bilik masing-masing. Anak perempuannya yang berumur 7 tahun sering bertindak sebagai ketua dengan mengambil pakaian adik-adiknya lebih awal.

Menurutnya, walaupun anak-anaknya masih kecil, ia tidak membebankan kerana mereka sangat menjaga tingkahlaku, iaitu tidak menyelerakkan atau menyepahkan pakaian.

VIEW IN GALLERY

Dia mengamalkan deep cleaning (mengelap habuk, vacuum dan mengemop) pada sekali seminggu. Selepas selesai, pewangi pakaian disemburkan dan dibiarkan.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Penyangkut baju dari kedai perabot.

VIEW IN GALLERY

Penyangkut baju kurung dan dinding jenama Mulig dari IKEA.

VIEW IN GALLERY

T-Shirt Harian

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Seronok bukan jika ada bilik seperti ini. Tak ada lah rasa ‘stress’ menguruskan pakaian.

Kredit: Atam Ayu

Related Posts