Dapur, DIY, Inspirasi, Ubahsuai

Idea Mudah Menyusun Atur Pantri Cara Bajet Namun Cantik & Berfungsi

Untuk mendapatkan idea susun atur pantri, ada yang akan menonton beberapa video di YouTube dan melihat Pinterest. Di sini turut dikongsikan satu idea susun atur pantri cara bajet yang mudah serta kelihatan cantik dan berfungsi.

Sebelum

VIEW IN GALLERY

Ia agak teratur kerana pemiliknya mengetahui di mana segala-segalanya berada, namun mahukannya kelihatan seragam dan menarik. Kebanyakan barang disusun di atas satu sama lain dan terlalu sesak.

Idea Mudah & Bajet Susun Atur Pantri Yang Cantik Berfungsi

Setiap barang disusun mengikut tin, sos, teh dan lain-lain serta barangan yang telah tamat tempoh dan tidak digunakan, dibuang. Pantri dilap dan dibersihkan.

VIEW IN GALLERY

2 rak lagi dibina untuk mendapatkan lebih banyak ruang memandangkan rak asal agak saling berjauhan. Barang paling tinggi diukur untuk memastikan rak baru dapat memuatkannya.

Sekeping kayu (The Home Depot) dipotong mengikut saiz dan dipasang dengan memaku lebihan kepingan kayu ke bahagian tepi pantri dan meletakkan rak di atasnya.

VIEW IN GALLERY

Semua label ditanggalkan, bekas dibasuh dengan sabun dan air dan dikeringkan sepenuhnya sebelum meletakkan barangan di dalamnya.

Pen Sharpie Paint putih (untuk melabel semua balang) – Amazon

VIEW IN GALLERY

  • Bakul – Michaels
  • Balang kaca clear – Dollar Store (kecil), Korken IKEA (besar)

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Sekiranya anda menyukai susun atur ruang, boleh lihat perkongsian susun atur almari dan ruang bawah sinki bilik air.

Kredit: Get Kamfortable