Dapur, Idea Dekorasi

Kawasan Belakang Rumah Jadi Terbiar, Wanita Ini Bina Dapur Basah & Pantri

Sesiapa yang tinggal di rumah yang mempunyai laman belakang tetapi tidak tahu bagaimana mahu memanfaatkannya atau membiarkannya terbiar begitu sahaja, alangkah sayangnya. Buat seperti wanita ini iaitu Noor Akmar yang bertindak membina ruang dapur basah dan pantri pada tanah di belakang rumahnya. Sebelum ini, kawasan tersebut menjadi ‘tandas’ untuk kucing jalanan, tempat simpanan barang yang sudah tidak digunakan dan yang paling merisaukan, bakal menjadi sarang ular. Ditambah pula dengan suasananya yang gelap, ia membahayakan penghuni rumah di situ.

Namun dengan modal sebanyak RM 35K, kawasan itu terus ‘ditutup’ dan di’extend’ kepada keluasan 36 x 4 kaki untuk membina ruang dapur basah dan pantri. Akhirnya, dia berjaya menjadikan tanah sekangkang kera yang terbiar di kawasan belakang rumahnya itu dimanfaatkan sepenuhnya. Inilah hasil ruang dapur basah dan pantri, terutamanya pantri yang sudah lama diidamkannya.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Alas kaki dari Shopee atau Lazada.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Bekas-bekas berpenutup hitam beserta label stiker dari Shopee.

VIEW IN GALLERY

Hood berharga dalam RM 1800.

Pasti sesiapa sahaja pun akan berasa gembira apabila dapat menunaikan hasrat yang sudah lama terpendam. Yang paling penting, kita tidak perlu lagi berasa risau tentang bahaya yang datang di sekeliling rumah.

Kredit: Noor Akmar Norikhsan