Kenal Kabinet Dapur Sebelum Tempah, Ini Komponen Yang Anda Perlu Tahu

Mohon share tanda suka

Sebelum anda membina kabinet dalam ruang dapur anda, anda perlu mengenal dahulu kabinet dan komponen-komponennya sebelum menempah. Jadi, perkongsian ini adalah untuk anda mengambil tahu komponen kabinet dapur tersebut supaya memudahkan proses pembinaan ruang dapur anda.

VIEW IN GALLERY

BASE CABINET

Standard ketinggian kabinet ini adalah dalam 36 inci dan kedalamannya adalah 24 inci, sesuai untuk masukkan sinki dan dapur memasak. Boleh custom jika mahukan ukuran lebih tinggi.

VIEW IN GALLERY

KABINET DINDING

Kabinet bahagian atas, kebiasaannya untuk meletak bahan-bahan kering sahaja tetapi terpulang kepada anda untuk meletak barang-barang lain. 2 aspek yang perlu diketahui tentang kabinet ini adalah standard height dan full height. Standard height berketinggian 28 – 30 inci manakala full height perlu bergantung kepada ketinggian siling. Jika ukuran siling adalah 9 ft, ukuran kabinet adalah 4 ft. Kebiasaannya, ukuran kabinet ini akan bermula 5 ft dari lantai dan kedalamannya adalah 14 inci termasuk pintu.

VIEW IN GALLERY

TABLE TOP ATAU WORK TOP

Terdapat banyak jenis worktop dari pelbagai range harga. Material top quartz adalah yang paling OK tetapi bergantung dengan design yang dimahukan.

VIEW IN GALLERY

TALL UNIT

Tempat meletak microwave dan oven jadi boleh menjimatkan ruang. Tetapi, pastikan plug point berada di kawasan yang sama. Ia juga mempunyai banyak ruang untuk menyimpan barang. Kebiasaan saiznya adalah 2 ft dan kedalamannya juga 2 ft.

VIEW IN GALLERY

KABINET PETI SEJUK

Ini adalah kabinet di atas peti sejuk yang berfungsi sebagai ruangan tambahan. Jadi, kawasan tersebut akan lebih kemas dengan adanya kabinet ini. Tetapi, plug point jangan dilupakan.

Diharapkan informasi ini dapat membantu anda dalam membuat keputusan untuk memilih kabinet dapur yang sesuai untuk ruang rumah anda.

Kredit: Chanteqfurniture

Tags: #idea kabinet dapur #komponen kabinet dapur #pengenalan kabinet dapur

Apakah Warna Kabinet Dapur Terkini Untuk Dipilih? Lihat Perkongsian Ringkas Ini
Mohon share tanda sukaMemilih warna kabinet dapur terkini adalah isu besar bagi sesetengah
19 Idea Set Kerusi Rotan Moden Untuk Semua Jenis Gaya & Ruang Dalam Rumah
Mohon share tanda sukaSet kerusi rotan boleh dianggap sebagai kerusi accent masa kini,
Cara Halau Lalat Yang Terlampau Banyak Di Dapur Dengan Segera Melalui 5 Petua Ini
Mohon share tanda sukaCara halau lalat – Kehadiran banyak lalat dalam rumah sudah
Tiada Renovasi, Ini Ubahsuai Kecil Dapur Jadi Lebih Baik, Cerah & ‘Sedap’ Dipandang
Mohon share tanda sukaSementara mengumpul bajet untuk merenovasi ruang, ia diubahsuai sedikit agar

Comments are closed.