Bilik Tidur, Idea Dekorasi

Lelaki Ini Deko Bilik Anak Rakannya Bertemakan Warna Biru & Putih

Jika ada bakat mendeko dan minat untuk mendeko, bukan sahaja kita boleh mencantikkan rumah sendiri, tetapi juga rumah keluarga, saudara-mara dan rakan-rakan. Siapa je tidak suka jika kita mempunyai kenalan terdekat yang boleh membantu mendapatkan gaya deko idaman kita, kan. Sekiranya mereka berpuas hati, tukang deko juga akan turut berasa senang hati. Seperti yang dilakukan oleh seorang lelaki ini iaitu Shahrizal Sha’ari yang telah mendekorasi sebuah bilik tidur milik anak rakannya, Sue Hamzah yang berusia 16 tahun, dengan bertemakan warna biru dan putih.

Melalui FB group ‘Kelab Kaki Deko’, dia berkongsi hasil kerjanya terhadap bilik yang kecil itu dengan bermodalkan RM 1000, tidak termasuk katil, meja belajar, almari pakaian dan varsity dresser. Semua barangan bilik yang digunakan pula adalah dari IKEA dan Kaison sahaja. Mari lihat hasil deko bilik tidur remaja ini yang bertemakan biru dan putih di bawah ini.

VIEW IN GALLERY

Karpet berharga dalam RM 100 – RM 150 dari Kaison.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Lampu berharga RM 40 dari IKEA.

Tak perlu pening kepala lagi nak memikirkan bagaimana nak mendeko ruang rumah, jika kita sudah ada orang terdekat yang mempunyai bakat dalam bidang ini.

Kredit: Shahrizal Sha’ari