Idea Dekorasi, Ruang Tamu, Ubahsuai

Makeover ‘Glam’ Ruang Tamu Flat PPR

Apabila kita mendiami tempat tinggal yang mempunyai ruang yang terhad, pasti ada sesetengah yang tidak ambil peduli dengan keadaan dalam rumah walaupun kurang selesa. Apa salahnya kalau berhias sedikit untuk rumah yang menjadi tempat perlindungan kita. Sedangkan manusia sendiri suka dengan kecantikan, tempat tinggal juga perlu dihias dengan cantik untuk keselesaan kita. Baru lah rasa seronok setiap kali pulang ke rumah.

Seperti pemilik akaun Facebook yang menggunakan nama Ratu Comot ini, hanya tinggal di rumah flat PPR yang terletak di Pinggiran Bukit Jalil. Namun dengan sedikit pengubahsuaian pada dalaman rumahnya, kelihatan seperti tinggal di dalam kondo. Dengan kos tidak lebih dari RM 3000, dia dan suaminya bersama-sama mendeko rumah mereka yang kebanyakannya secara DIY, antaranya wainscoting, wallpaper, plaster siling cat dan lampu.

Mereka memilih konsep yang glam kerana mahu menonjolkan visual menarik yang terdapat dalam rumah. Jom kita tengok perbezaan yang telah dilakukan oleh pasangan ini.

SEBELUM

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

SELEPAS

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Cantik dan menarik deko ruang tamu rumah flat ini. Semoga pembaca hias.my boleh menjadikan idea deco ini sebagai inspirasi.

Kredit: Ratu Comot