Idea Dekorasi, Idea Kreatif

Nak Cari Kelainan, ID Ini Buat Dan Hias Pelamin Bertemakan Hutan Untuk Rakan

Pereka dalaman ini seorang yang serba boleh. Bukan sahaja dalam bab design, dekorasi rumah dan landskap, tetapi juga dalam hiasan pelamin. Namun, ia bukannya kebiasaan pelamin yang selalu kita lihat dibuat di dalam dewan. Khas untuk perkahwinan rakannya, ID ini sebaliknya ingin mencari kelainan dengan membuat pelamin di luar yang bertemakan hutan. Bajet yang tidak mahal, dalam RM 500 sahaja, dan juga tidak sarat dengan hiasan disebabkan ingin menonjolkan kecantikan alam semulajadi.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Hasil Dekorasi Pelamin Bertemakan Hutan Dan Alam Semulajadi

VIEW IN GALLERY

Ada yang mencadangkan untuk meletakkan karpet rumput menggantikan kain. Baginya, dia sudah terbiasa dengan karpet dan rumput. Untuk menonjolkan latarbelakang hutan, kain putih digunakan untuk alas bawah dan dibuat gaya ‘serabut’ disebabkan tidak mahu kelihatan terlalu formal.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Dia berkongsi idea ini untuk menunjukkan bahawa usah takut ‘melawan arus’ dengan membuat perkara yang lain dari yang lain. Oleh kerana idea seni ini luas, sebagai peminat deko, jangan takut untuk berkarya. Mungkin ia tidak sesuai dengan kita, tetapi sesuai dengan orang lain.

Terasa sangat berpuas hati apabila mereka menyukai hasil tangan kita, kan. Jom mendeko!

Kredit: Kunije Tnije