DIY, Idea Dekorasi

Tak Mahu Paku, Boleh Cuba Cara Wanita Ini Menggantung Hiasan Dinding

Pelbagai cara yang kita gunakan untuk menggantung hiasan-hiasan atau aksesori dinding untuk menambah seri ruang dinding tersebut. Mungkin terdapat sesetengah yang kurang menggemari untuk menggunakan paku untuk menggantung hiasan dinding kerana tidak mahu merosakkan dinding rumah. Jika begitu, mungkin anda boleh mencuba cara wanita ini iaitu CQ Ken dalam menggantung hiasan-hiasan dinding. Dia berkongsi tips ini dalam FB group ‘Kelab Kaki Deko’ setelah postingnya mengenai DIY hiasan dinding mendapat perhatian.

Disebabkan ramai yang berminat untuk mengetahui bagaimana dia menggantung hiasan tersebut, tips ini disediakan untuk anda. Katanya, benda-benda ringan tidak berbaloi untuk menggunakan paku dengan banyak. Sekiranya dilekatkan penyangkut juga ia kurang kelihatan cantik, kecuali mereka yang ingin menggantung dengan papan pemotong daging, wajib men-drill dinding. Berbalik kepada caranya, dia melekatkan gam jenis tembak (pistol) terus di dinding disebabkan hiasannya ini ringan sahaja.

VIEW IN GALLERY

Gunakan papan frame gambar sahaja, tetapi boleh juga menggunakan kotak atau cardboard jenis keras kerana wallpaper akan ditampal juga.

VIEW IN GALLERY

Untuk menampakkan efek yang ‘real’, boleh menggunakan butang baju dan gamkan di dinding.

Untuk menanggalkannya, gunakan sahaja pengering rambut dalam ‘mode’ panas untuk mencairkan gam.

HASILNYA:

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Selamat mencuba!

Kredit: CQ Ken