Tema Minimalis Pilihan Deko Ameera Zaini

Kali ini artikel ini nak berkongsi idea deko daripada seorang pengacara TV dan usahawan iaitu pengasas tudung dan lipmatte AZ Beauty, Ameera Zaini. Ameera ada menunjukkan beberapa foto deko rumahnya dalam laman Instagram. Memilih konsep minimalis dan warna putih sebagai warna tema, dengan gabungan kelabu dan keemasan, ia untuk mewujudkan suasana tenang dan selesa dalam rumahnya, terutamanya dalam bilik nurseri anak keduanya yang baru dilahirkan. Menurutnya, dia tidak begitu arif dalam urusan menghias rumah tetapi dengan mengambil inspirasi daripada pelbagai sumber, hasil deko rumahnya kelihatan tenang dan cantik dengan masih mengekalkan tema simple.

Memandangkan suami Ameera iaitu Hasnor juga mempunyai minat dalam mendeko, Ameera akan berbincang dan mendapatkan persetujuan daripadanya dahulu setiap kali ingin melakukan perubahan susun atur dalam rumah. Bagi memastikan deko rumahnya mengikut seperti yang dilihat dalam contoh sama ada dari rancangan TV atau majalah, Ameera akan mengambil gambar terlebih dulu. Jika tidak, dia akan menyusun atur semula deko sehingga dirinya berpuas hati. Deko rumah antaranya wainscoting oleh @rekaliving, pokok artificial dari @scandivalet, perabot dari @felladesign dan @imhomestylist dan pembersih udara Coway dari @ffathini.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Katil untuk baby oleh @tinypalms (pereka baby bedding).

VIEW IN GALLERY

Botol hijau itu merupakan spray berasaskan tumbuhan dari @offspring.inc yang digunakan untuk mencuci barangan baby dari kuman dan bakteria.

VIEW IN GALLERY

Sterilizer brand Upang dari @happikiddo_ berfungsi untuk mencuci botol dan pam susu dari bakteria dan kuman. Ia juga boleh digunakan untuk penyucian barangan lain seperti mainan kanak-kanak.

Kredit: Ameera Zaini (@ameerazaini)

Scroll to Top