Dapur, Idea Dekorasi, Ubahsuai

Ubahsuai Dapur Basah Kepada Dapur Kering Rumah Sewa Yang Simple Je

Mohon share tanda suka

Sesetengah orang lebih gemar untuk mengasingkan bahagian dapur kering dan dapur basah untuk tujuan memudahkan. Sama juga seperti dapur rumah sewa milik Farina Natasya ini yang diubahsuai daripada ruang dapur basah kepada ruang dapur kering. Segala stok makanan dan peralatan-peralatan seperti pinggan mangkuk disimpan di sini. Bekas-bekas makanan pula 99% semuanya dari Eco Shop dan skirting hitam dijahit sendiri (dan dijual) oleh ibunya iaitu Scarlet Hafi (FB). Mudah untuk ditanggalkan dan dicuci sekiranya kotor kerana terdapatnya velcro tape.

Ruang ini masih dalam proses dekorasi kerana wallpaper masih belum ditampal sepenuhnya terutamanya pada meja di sebelah peti ais. Lampu stand dari IKEA digunakan di kedua-dua ruang dapur kering dan basah ketika memasak.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Disebabkan rumah sewa ini masih baru, bahagian dapur belum dipasang mentol dan hanya dipasang wayar dari IKEA. Selain itu, di atas suis lampu diletakkan lampu kecemasan yang dibeli dari Eco Shop. Setiap suis lampu dalam rumahnya adalah wajib untuk meletakkan lampu kecemasan kerana mudah sekiranya rumah tidak mempunyai elektrik. Tidak perlu lagi untuk memasang lilin seperti sebelum ini.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Kredit: Farina Natasya

Related Posts