Ubahsuai Bilik Tandas Tetamu ‘Powder’ Kecil Dengan Dekorasi Menarik & Bergaya

Mohon share tanda suka

Bilik powder a.k.a half bath/tandas tetamu adalah ruang kecil bersaiz almari, menempatkan sinki dan tandas, tiada pancuran mandian dan tab mandi. Memandangkan ia mungkin digunakan oleh sesiapa sahaja yang datang, ruang mestilah menarik, bergaya, mudah dan berfungsi. Bilik ini mempunyai lebih banyak kebebasan design, membolehkan penggunaan warna saturated, wallpaper terang dan pencahayaan moody untuk mewujudkan perasaan dunia lain. Fikir di luar kotak dan gunakan deko yang mungkin dirasakan terlalu berisiko dalam ruang rumah lebih besar, seperti ubahsuai yang dilakukan terhadap sebuah tandas tetamu yang bersambung ke bilik utama ini.

Sebelum

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Hasil Ubahsuai Tandas Tetamu Dengan Dekorasi Menarik & Bergaya

VIEW IN GALLERY

Warna gelap mempunyai ‘reputasi’ sebagai suram, moody dan sesak. Namun mengecat dinding┬áhitam boleh ‘membuka’ ruang kecil, menjadikannya lebih lapang dan terbuka.

Menggabungkan permukaan berkilat dan pelekat dinding bunga yang cantik memantulkan cahaya di sekeliling bilik, menjadikannya pop, serta ciri siling teralis menarik mata ke atas dan memanjangkan bilik, memberikan ilusi siling lebih tinggi dan ruang lebih besar.

VIEW IN GALLERY

Faucet gold.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Sebelah kiri tandas di mana terdapat pelekat bunga akan ditambah dinding slat accent dengan rak.

VIEW IN GALLERY

Diharapkan anda mendapat inspirasi untuk membaikpulih ruang di rumah anda.

Kredit: Welch Empire DIY

Tags: #idea deko tandas #Idea ubahsuai tandas #ubahsuai tandas tetamu

Deko Rumah Kampung Berkonsepkan Bohemian Melayu Klasik Terbuka Tona Earth
Mohon share tanda sukaApabila suka tinggal dalam kampung kerana suasananya, ia turut ingin
Dekorasi Rumah Berkonsepkan Campuran Minimalis Scandi, Industrial & Vintage
Mohon share tanda sukaApa-apa barang dalam rumah terutamanya dekorasi perlu bukan sekadar deko
Dekorasi Rumah 2 Tingkat Gabungan Inspirasi Mediterranean & Konsep Japandi
Mohon share tanda sukaSebuah rumah 2 tingkat di Pasir Gudang, Johor telah direnovasi
Dekorasi Rumah Ini Berkonsepkan Minimalis Kerana ‘Less Is More’ & Mudah Urus
Mohon share tanda suka‘Less is more’ dan mudah diurus. Itu sebabnya sebuah rumah

Comments are closed.