Asalnya Rumah Kosong, Ini Hasil Dekorasi Dengan Warna Tema Tiffany Blue

Duduk jauh pun boleh dapat gaya deko idaman dalam rumah dengan mengupah pakar atau pereka dalaman untuk melaksanakan tugas dekorasi untuk anda. Anis Syuhada mendapat permintaan dekorasi untuk sebuah rumah yang terletak di Jasin, Melaka. Kliennya yang tinggal di luar negara iaitu Arab Saudi memberikan 100% kepercayaan kepada dirinya dan team untuk ‘makeover’ dan mendeko rumah mereka yang asalnya adalah rumah kosong. Atas permintaan klien, rumah tersebut didekorasi dengan warna tema tiffany blue dengan bajet sebanyak RM 37K.

Untuk merealisasikan hasrat mereka, Anis dan team berulang-alik ke Melaka dari Kuala Lumpur sebanyak 4 kali dalam seminggu. Akhirnya, rumah tersebut selesai di’makeover’ mengikut tema yang diinginkan klien. Ini lah hasil dekorasi rumah dengan warna tema tiffany blue, hasil kerja Anis bersama-sama team.

VIEW IN GALLERY

Ruangan yang di’makeover’ adalah hall, laluan masuk, ruang makan, bilik tidur anak lelaki bertemakan biru, bilik tidur anak perempuan bertemakan dusty pink, bilik membaca dan bilik solat bertemakan pale green dan bilik tidur utama bertemakan tiffany (katil digunakan yang sedia ada, yang dibawa masuk oleh tuan rumah sendiri).

VIEW IN GALLERY

Langsir ditempah.

Barangan dari IKEA:

– Armchair warna beige jenama Strandmon
– Kabinet TV (atas) jenama Mostrop berharga RM 699
– Kabinet TV (bawah) jenama Besta Burs berharga RM 990
– Rod langsir jenama Hugard
– Lampu stand (gold) jenama Astrid
– Meja kopi jenama Lack
– Pokok jenama Fejka

VIEW IN GALLERY

Bunga (di meja makan) berharga RM 550 (harga bergantung kepada bilangan tangkai dan saiz pasu).

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Dari rumah yang kosong, bertukar cantik dan kemas. Memang wow kan.

Kredit: Anis Syuhada

Scroll to Top