Idea Dekorasi

Bukan Designer, Tetapi Projek Homestay Ke-2 Ini Hasil Design 100% Pemiliknya

Teruja dan terinspirasi apabila melihat seseorang yang bukan designer atau pereka dalaman dapat menghasilkan design dan dekorasi setanding mereka yang profesional. Salah seorangnya ialah lelaki bernama Syahir Nazifi yang merupakan pemilik homestay di Langkawi iaitu TJL Guesthouse. Ini merupakan projek homestay keduanya yang telah siap pada bulan 3 tahun lepas. Design 100% dan 80% kerja renovasi dibuat olehnya manakala yang selebihnya adalah upah orang.

Walaupun terbiar lama tanpa tempahan gara-gara PKP, design homestay ini sudah beberapa kali ditukar berbekalkan modal yang ada. Menurutnya, ini kerana ia merupakan minat dan hobinya, jadi dia akan mendekorasinya dengan cantik untuk memberikan kepuasan hati. Mari lihat perkongsian design homestay yang sudah berusia setahun ini, hasil kerja Syahir, di bawah.

Dekorasi Homestay Hasil Design Sendiri 100%

VIEW IN GALLERY

Kebanyakan barang dibeli online sahaja, lain-lainnya dari IKEA, Kaison, Mr. DIY dan kedai Eco. Cat pula menggunakan jenama Dulux Pentalite kod warna:

– Mellow Meadows

– Sassy Sage

– Smoke Grey

– Seal Grey

– Universal Grey

– Obsidian Glass

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Sekurangnya-kurangnya boleh bawa ahli keluarga meluangkan masa di sini pada hujung minggu apabila kita teruskan menjaga dan mengekalkan kecantikan dan keselesaannya.

Kredit: Syahir Nazifi