Deko Paling Simple Untuk Ruang ‘Laundry’

Mohon share tanda suka

Ruang ‘laundry’ atau lebih mudah, tempat kita mencuci dan menyidai pakaian ni pun salah satu ruang yang penting dalam rumah. Sebab nak cuci pakaian ni bukan ambil masa sekejap kalau ada berbakul baju ni. Jadi, kita mesti lah nak ruang laundry di rumah yang selesa kan. Cik Fara Amirullah ada berkongsi ruang ‘laundry’nya yang diubahsuai dengan deko yang paling simple. Sangat sesuai untuk rumah yang ada ruang basuh baju yang terhad. Jadi, tak payah nak pening-pening kepala nak deko macam mana. Yang penting, kemas dan selesa. Bajet yang dikeluarkan pun tak banyak, hanya RM 200 sahaja. Rumah siapa yang ruang ‘laundry’nya kecil boleh cuba idea cik Fara ni.

VIEW IN GALLERY

Cik Fara menjadikan beranda di belakang rumahnya sebagai ‘laundry area’.

VIEW IN GALLERY

  • Rumput ‘artificial’ berharga RM 80+ untuk ukuran 42 cm x 120 cm
  • Hiasan batu-batu putih berharga RM 10

VIEW IN GALLERY

  • Tempat penyangkut baju jenama Mulig dari IKEA berharga RM 19.90
  • Hanger dari Eco Shop berharga RM 2.10 (10 keping)

VIEW IN GALLERY

  • Rak sebelah mesin basuh tu dari IKEA jenama Lerberg berharga RM 49.90
  • Pokok ‘artificial’ dari Lazada berharga RM 33.70 (termasuk cas pos)

Kredit: Fara Amirullah

Tags: #bajet rendah #deko simple #ruang laundry di rumah

Dekorasi Rumah Bertemakan Hitam Yang Simple Dengan Elemen Hasil Mix & Match
Mohon share tanda sukaWalaupun tidak berkesempatan untuk merancang dekorasi rumah disebabkan kekurangan masa,
Dekorasi Bilik Utama Rumah Lama Usia 41 Tahun Milik Ibu Mentua Hasil Renovasi
Mohon share tanda sukaBeruntung kepada sesiapa yang mempunyai ahli keluarga yang sukakan dekorasi.
Dekorasi Rumah Saiz Kecil Selepas 5 Tahun Menetap, ‘Sedap’ Dipandang & Tenang!
Mohon share tanda sukaWalaupun dekorasi rumah masih lagi belum lengkap, sudah mencukupi ianya
Dekorasi Rumah Teres Bertemakan Putih & Kayu Dengan Elemen Rotan Serta Pokok
Mohon share tanda sukaProduk rotan sangat diminati kerana tahan lasak. Salah seorang peminat

Comments are closed.