DIY Frame Gambar Dari Kepingan Blok Frame Pintu. Kreatif Dan Mudah!

Mohon share tanda suka

Terdapat pelbagai kegunaan rupanya blok frame dari daun pintu yang boleh berfungsi sebagai aksesori deko rumah. Antaranya adalah DIY hiasan wall bouquet oleh Norpadilah. Datang daripada orang yang sama, DIY kali ini yang menggunakan bahan yang sama adalah frame gambar pula. DIY frame gambar ini reupcycle dari kepingan blok frame pada daun pintu yang sudah mula mereput. Sememangnya Norpadilah sudah dikenali dalam kalangan penggemar deko akan sikapnya yang tidak suka melupuskan barangan lama kerana boleh diubahsuai menjadi aksesori rumah.

Dia menggunakan daun pintu milik jiran sebelahnya yang sudah mereput dan tertanggal kepingan-kepingan framenya. Caranya mudah sahaja, seal menggunakan shellac clear, atau cat spray untuk kayu dan besi, dan gunakan semula sebagai frame gambar. Katanya, kebetulan keperluannya pada waktu ini adalah sebuah frame gambar. Kreatif dan mudah, kan.

VIEW IN GALLERY

box tengah tu keluarkn je sbb dia x lekat atau paku pun dgn frame pintu tu.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Boleh laminate gambar untuk mengelakkan kerosakan atau habuk melekat pada gambar.

Jimat tak perlu nak membeli frame baru. Bukan jimat sahaja, ruang dinding kita juga nampak lebih klasik dan menarik.

Kredit: Norpadilah Binti Afandi

Tags: #diy frame gambar #idea diy kreatif #idea hias dinding

Dekorasi Rumah Berkonsepkan Scandi Atau Japandi Dengan Penggayaan Berbeza
Mohon share tanda sukaBanyak konsep rumah yang menarik telah dikongsikan oleh serata peminat
DIY Ubahsuai Kerusi Jadi Berfungsi Semula Dengan Rupa Baru. Jimat & Lebih Berseri!
Mohon share tanda sukaSekiranya boleh dilakukan sendiri, akan diusahakan. Itu mengenai setiap projek
Dekorasi Rumah 2 Tingkat Gaya Eklektik Yang Simple & Artistik Dengan Warna Pop
Mohon share tanda sukaKebanyakan pemilik rumah meminati tona palet warm, namun sebaliknya bagi
Dekorasi Rumah Apartment Bersaiz Kecil Bertemakan Warna Kesukaan Putih & Kayu
Mohon share tanda sukaWalaupun rumah kecil, sedikit demi sedikit ditransformasikan menjadi rumah idaman.

Comments are closed.