Guna Barang Kedai RM 2.10 Je Buat Rak Letak Barang Dapur

Mohon share tanda suka

Nak menjadi seorang yang kreatif dalam hias rumah ni tak perlu menggunakan barang yang mahal-mahal untuk nampak cantik. Guna barang yang murah saja pun, kalau pandai gunakannya, nampak kemas juga dan memudahkan kerja kita. Sesuatu barang itu tidak semestinya tiada fungsi lain selain daripada fungsi yang asal, jadi, sekiranya ada barang yang kita tersilap beli, boleh gunakan untuk tujuan lain. Seperti seorang wanita ini yang menggunakan nama ‘Zilly Ekieyda Full’ di Facebook, dia telah membeli sebuah bekas putih dari kedai Eco tanpa mengetahui tujuan mendapatkannya. Dah lah ambil sampai 12 bekas!

Sesudah pulang ke rumah, baru dirinya sedar akan tujuan dia membeli bekas yang banyak itu. Setelah puas dia berfikir, satu idea muncul untuk menjadikan bekas-bekas ini sebagai rak menyimpan barang-barang di dapur. Maka terhasil lah rak simpanan barang yang dilekatkan di pintu kabinet dapur. Ala-ala peti ais katanya apabila dibuka. Dah lah menyenangkan, dapur jadi kemas dan tersusun, bekas pula dari kedai RM 2.10 je. Para surirumah tak mahu tiru cara tuan rumah ni ke?

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Kredit: Zilly Ekieyda Full

Tags: #dapur kemas #idea rak dapur #tips jimat ruang dapur

Deko Dapur Kering & Dapur Basah Berkonsepkan Farmhouse Moden. Hasil Cantik!
Mohon share tanda sukaApabila mengupah pereka dalaman untuk rumah, sebahagian pemilik telah menetapkan
Transformasi Dapur ‘Dated’ Tahun 1967 Tanpa Sebarang Renovasi Melalui 5 Cara
Mohon share tanda sukaDapur lama seringkali mendapat transformasi penuh, seperti sebuah dapur ‘dated’
Bina Untuk Jadi Tempat Penginapan, Deko Rumah Pokok Ini Selesa Untuk Tetamu
Mohon share tanda sukaRumah pokok walaupun kecil, ia selesa untuk didiami. Oleh itu,
Dated & Gelap, Ubahsuai Dapur Galley Kecil Ini Berkonsepkan Boho Tema Putih
Mohon share tanda sukaUntuk ruang yang kecil, perabot berwarna gelap tidak membantu, seperti

Comments are closed.