Guna Bekas Kedai Eco, Wanita Ini Kongsi Susun Atur Terkini Barangan Dapur

Aktiviti mengemas dan menyusun atur rumah ini adalah satu perkara yang boleh menghubungkan semua isteri dan ibu, bukan? Semuanya mempunyai kisah dan cara masing-masing dalam pengurusan rumah yang dikongsikan dalam media sosial atau group-group Facebook yang berkaitan. Tetapi tujuannya adalah sama, untuk menceriakan rumah dengan mendekorasi dan menyusun atur supaya memudahkan kerja mereka.

Salah satu FB group tersebut adalah ‘#kemasrumahwithhani’ dan seorang wanita bernama Aina Manap berkongsi susun atur barangan dapurnya yang terkini. Semua label stiker, bekas penyimpanan dan marker pen untuk menulis label-label dari kedai Eco.

Hasil Susun Atur Barang Dapur, Semuanya Dari Kedai Eco

VIEW IN GALLERY

Baginya, tips untuk rajin menyusun atur barang dapur adalah, perlu menyediakan bekas yang banyak supaya dapat hasil yang tersusun seperti ini. Barulah terus berasa bersemangat hendak mengemas. Akhir sekali, hiaskannya dengan stiker supaya berseri.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Sebelum ini, bekas bertangkai tersebut diletakkan di bahagian tepung/pasta.

Untuk sayur-sayuran, lapikkan dengan tisu untuk menyerap air atau wap sayur, jadi ia akan tahan lama (anggaran 2 – 3 minggu mengikut jenis sayur). Tukarkan tisu seminggu sekali.

VIEW IN GALLERY

Selamat mengemas dapur anda!

Kredit: Aina Manap

Scroll to Top