Bilik air, Idea Dekorasi, Ubahsuai

Wanita Ini Kongsi Transformasi Bilik Airnya, Hasil Idea Design Anak-Anak

Mohon share tanda suka

Semakin meningkat usia kedua ibu dan bapa, semakin tinggi perhatian yang perlu diberikan anak-anak kepada mereka. Tambah-tambah sekiranya mereka hanya tinggal berdua di kampung halaman. Seorang wanita bernama Ainon Sidi bertuah kerana mempunyai anak-anak yang ada rasa tanggungjawab dalam menjaga ibu mereka. Ini kerana melalui perkongsian dalam FB group ‘Deco Rumah Sebelum Selepas (DRSS)’, dia ‘dihadiahkan’ sebuah bilik air yang baru oleh anak-anaknya.

Menetap dalam sebuah perumahan taman corner lot di Kulim, Kedah, design untuk pengubahsuaian bilik airnya ini, termasuk pemilihan jubin adalah hasil idea dari anak-anaknya. Paling penting, dahulunya menggunakan tandas cangkung, kini diubah kepada tandas duduk bagi memudahkannya yang sudah berumur. Kemudian dengan sedikit dekorasi, transformasi bilik airnya akhirnya selesai.

Sebelum dan Selepas Ubahsuai Bilik Air

VIEW IN GALLERY

Dengan pembelian barang yang diuruskan oleh tukang, kos ubahsuai adalah RM 7500 melibatkan kerja memecah (asalnya tandas dan bilik mandian adalah berasingan) dan menimbun tanah.

VIEW IN GALLERY

Pintu sliding berharga RM 450.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Transformasi yang luar biasa demi kesenangan orang yang tersayang.

Kredit: Ainon Sidi

Related Posts