Idea Dekorasi, Ruang Makan, Ruang Tamu

Hasil Dekorasi Ruang Makan & Ruang Tamu Untuk Rumah Pertama Lelaki Bujang

Rumah merupakan salah satu aset yang penting kerana ianya untuk kegunaan sehingga ke hari tua. Terutamanya untuk golongan muda, ia merupakan perkara pertama yang perlu dimiliki sebelum perbelanjaan lain. Sama seperti seorang lelaki bujang bernama Fadh Fadrul yang telah mempunyai sebuah rumah sebagai aset pertamanya. Rumah jenis Perumahan Penjawat Awam Malaysia (PPAM) ini siap didekorasi sepenuhnya pada ruang makan dan ruang tamu menggunakan kudrat dan ideanya sendiri, dengan pembelian barangan sedikit demi sedikit.

Menurutnya, dia ‘mix and match’kan deko ruang rumahnya dengan meletakkan dan bermain dengan warna. Inilah hasil dekorasi ruang makan dan ruang tamu rumah pertamanya yang turut dibantu oleh rakan-rakannya bersama idea mereka.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Selepas cat undercoat sebanyak 2 lapisan, cat menggunakan jenama Nippon Paint kod warna OW1087P (kelabu) dan BGG1805T (hijau).

VIEW IN GALLERY

Dekorasi Ruang Makan Dan Ruang Tamu Rumah Pertama Hasil Idea Sendiri

VIEW IN GALLERY

Rak dari IKEA.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Kabinet TV juga di-design sendiri, berbekalkan ilmu subjek lukisan kejuruteraan sewaktu belajar dahulu. Hanya berikan lakaran, lukisan dan idea kepada kedai perabot untuk ditempah.

  • Karpet dari Nilai
  • Meja kopi dari SSF
  • Sofa dari kedai perabot

Semoga menjadi inspirasi untuk semua warga deko!

Kredit: Fadh Fadrul