Idea Dekorasi, Ubahsuai

Hasil Transformasi Bilik Laundry Untuk Isteri Tercinta. Tak Perlu Hadiah Mahal

Jika anda mempunyai ruang di belakang rumah yang digunakan sebagai ruang laundry, apa kata anda mengubahsuainya menjadi bilik laundry yang baru. Seperti yang dilakukan oleh Ikhwan Samsuddin yang mentransformasi dan mendeko sendiri bilik laundry di belakang rumah jenis kuarters guru setelah 2 tahun menetap di situ. Idea projek kali pertamanya ini muncul disebabkan niatnya untuk menjadikan bilik itu sebagai hadiah untuk isterinya.
Tak perlu mengeluarkan modal yang banyak. Boleh mendapatkan barangan dari kedai Eco sahaja untuk menukarkan open-space area ini kepada bilik laundry yang tertutup. Mari kita lihat hasil titik peluh dan keringat Ikhwan selama 2 hari untuk transformasikan bilik laundry yang lama kepada yang baru ini demi isteri tercinta.

SEBELUM

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Banner juga direka sendiri kerana inginkan hasil tangan sendiri untuk isteri. Pengering menggunakan jenama Midea berharga RM 700++. Kos untuk ubahsuai pula adalah:

  1. Karpet rumput artificial berharga RM 19.50 sekeping berukuran 1 m x 1 m dari Kaison: RM 58.50
  2. Banner: RM 71
  3. Kayu banner berharga RM 2.50 sekeping: RM 25
  4. Stiker dinding dari kedai Eco: RM 46
  5. Kayu jambatan dari kedai Eco: RM 24

Jumlah keseluruhan: RM 224.50

SELEPAS

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Tak susah pun untuk membahagiakan dan membuat para isteri tersenyum. Tak perlu hadiah emas atau kereta yang mahal. Bagi Ikhwan, cukup dengan usahanya menukarkan ruang laundry ini kepada sebuah tempat yang paling ‘best’ supaya isterinya selesa untuk membasuh pakaian tiap-tiap hari.

Kredit: Ikhwan Samsuddin II