Perabot

Idea Guna Rak Buku Billy/Oxberg IKEA Untuk Rumah, Lebih Murah & Puas Hati

Terdapat beberapa orang yang berminat dan bertanya mengenai rak buku jenama Billy/Oxberg dari IKEA di ruang keluarga ini. Kongsi Hanee, sebelum itu, dia telah meninjau 2 – 3 buah kedai perabot sekitar Sungai Petani, namun harganya mahal dalam RM 600 – RM 700 walaupun hanya 2 pintu dan tidak mempunyai saiz besar. Oleh itu, pembelian dilakukan melalui aplikasi IKEA beserta servis penghantaran. Sekiranya memerlukan servis pemasangan, caj 10% dari harga barang akan dikenakan.

Design yang sudah berusia 37 tahun ini bagus kerana boleh mengubahsuai ketinggian para mengikut ketinggian buku. Ia juga boleh di-mix and match, sama ada hendak berpintu gelas atau panel, tanpa pintu atau inginkan 2, 3, 4 pintu yang boleh diubahsuai mengikut ruang masing-masing. Terdapat beberapa variasi warna dengan harga berbeza.

Idea Penggunaan Rak Buku IKEA

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Walaupun kelihatan 4 pintu, ia boleh direnggangkan.

VIEW IN GALLERY

Ukur dahulu kawasan yang hendak diletakkan.

VIEW IN GALLERY

Pemasangan rak dilakukan oleh anaknya, Muaz memandangkan dia agak teliti dan pandai membaca manual. Hanya pintu dipasang suaminya kerana tinggi.

Disebabkan keluasan tapaknya kecil tetapi tinggi, perlu memastikan kedudukan rak dilekatkan/dikunci pada dinding (terdapat dalam set).

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Hasil Pemasangan Rak Buku Billy/Oxberg IKEA

VIEW IN GALLERY

Harga rak 6 pintu ini adalah RM 1167.

Kesimpulannya, dia berpuas hati dengan pemilihan design rak Billy/Oxberg ini.

Kredit: Hanee Fakhrurazi