Bilik Tidur, DIY, Idea Kreatif

Lihat Ibu Kreatif Ini Lukis Sendiri Mural Pada Dinding Bilik Tidur Anak. Berbakat!

Mohon share tanda suka

Mereka yang berbakat besar dalam seni lukis ini memang beruntung kerana apa-apa sahaja hiasan deko yang ingin dihasilkan, boleh terus sahaja buat sendiri. Tak perlu bersusah payah nak mencari dan membelinya di kedai. Salah seorang yang berbakat tersebut ialah seorang isteri dan ibu iaitu Huda Mazli, yang memiliki ‘tangan ajaib’ kerana sangat kreatif dalam melukis. Bakatnya itu dicurahkan ke dalam deko bilik tidur anaknya yang berumur 9 tahun. Apa yang dihasilkannya?

Dimulakan dengan mencari gambar yang ingin dilukis, kemudian dia menghasilkan sebuah mural pada dinding kosong berdasarkan gambar tersebut. Lukisan mural dengan gambar 4 orang adiwira dibuat dengan konsep ‘silhouette’ yang menggunakan warna hitam dan putih. ‘Silhouette’ bermaksud imej yang gelap atau bayang-bayang yang hanya menunjukkan bentuk. Ia seolah-olah terdapat suluhan cahaya dari belakang. Apabila ditambah dengan pencahayaan bilik yang suram pada waktu malam, pasti anak-anak akan tidur lena.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Gambar potret dan deko dinding ‘toretto’ hasil DIY sendiri, jam vinyl record pula adalah hasil tangan suami dan aksesori yang lain-lain dibeli.

Kredit: Huda Mazli

Related Posts