Idea Dekorasi

Nak Pakai Vinyl Floor? Wanita Ini Kongsi Pengalaman Guna Jenis American Vinyl

Setiap kali terdapat ‘posting’ mengenai penggunaan Vinyl Flooring, pasti ada golongan penyewa yang meninggalkan komen seperti, “Saya teringin nak pakai Vinyl Floor tapi saya duduk rumah sewa je”. Selain itu, ada juga penyewa yang pernah menggunakannya, berkongsi pengalaman mengenai kesukaran untuk menghilangkan kesan gam pada lantai apabila ingin membukanya untuk dibawa keluar dari rumah sewa. Melihat situasi tersebut, Abylla Amjah tampil berkongsi satu jenis vinyl flooring yang sudah digunakannya selama 5 tahun. Katanya, tidak cukup di rumah, di tadika ibunya juga dipasang vinyl jenis ini.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Pasti ramai yang tidak mengetahui tentang kewujudan Tikar Getah American Vinyl (TGAV). Ia juga digunakan oleh mereka di luar negara. Jadi, apa itu TGAV? Ia bukan seperti tikar getah biasa yang licin, mudah bergerak, nipis dan cepat koyak, tetapi, ianya tebal, berat dan mempunyai tekstur kayu-kayu 3D yang timbul seperti vinyl, tetapi ia dijual secara segulung-segulung seperti tikar getah.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Sumber: tikargetahaqsa

VIEW IN GALLERY

Boleh mendapatkannya dari Al-Aqsa Carpet berharga RM 180 segulung (bersaiz 2 m x 10 m), dengan penghantaran percuma ke rumah. Ceritanya, untuk bilik tengah, dia menggunakan cukup-cukup segulung dan untuk bilik tidur utama, berkemungkinan 2 gulung.

Jika anda memasang stiker vinyl, ia boleh rosak ketika dicabut. Tetapi American Vinyl ini selain dari tahan lama, ia boleh digulung semula dan dibawa bersama apabila anda berpindah ke rumah baru. Memang sangat berbaloi. Rugi jika anda tidak mencubanya.

Kredit: Abylla Amjah