Projek ‘Makeover’ Bilik Pengantin Konsep Modern Farmhouse / Scandinavian

Jika dilihat sekali imbas, tiada siapa boleh meneka bahawa bilik ini merupakan bilik untuk pengantin, kerana dekorasinya tidak seperti yang biasa kita lihat di rumah-rumah pengantin yang lain. Tetapi dekorasi seperti ini lebih menarik perhatian kerana konsepnya yang simple dan minimalis. Projek ini dihasilkan oleh Iman Zafar, seorang interior designer, yang berkongsi gambar hasil makeover tersebut melalui FB group ‘Kelab Dekorasi IKEA Malaysia’. Bilik ini adalah milik kliennya, yang menggunakan konsep modern farmhouse / scandinavian dan barang-barang yang kebanyakannya daripada IKEA. Ini termasuklah langsir, lampu, cermin, barangan dekorasi, bedding set, pokok-pokok artificial, jam dan frame dinding.

Boleh terus skrol ke bawah untuk melihat gambar sebelum dan selepas hasil sentuhan Iman ini. Mana tahu ada yang berminat untuk menggunakan konsep ini untuk bilik mereka, tidak kira untuk pengantin atau tidak.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Cermin bulat jenama Stockholm, ada yang berharga RM 399 dengan 2 warna berukuran 80 cm dan RM 250 berukuran 60 cm.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Di bahagian belakang katil terdapat ruang yang boleh diakses untuk meletakkan barang-barang. Hanya tarik sedikit katil ke luar.

VIEW IN GALLERY

Langsir jenama Merete berukuran 145 x 250 cm berharga RM 129 untuk 2 keping (RM 64.50 untuk sekeping).

VIEW IN GALLERY

Pokok jenama Fejka.

Kredit: Iman Zafar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *