Category: Ruang Tamu

Jika bosan dengan dekorasi dan hiasan ruang tamu gaya lama – Di hias.my kami kongsikan lebih dari 100 idea dan trik untuk hiasan (deko) ruang tamu anda supaya nampak cantik dan menarik.

Jom dapatkan idea hiasan ruang tamu yang menjadi inspirasi sesuai dengan gaya anda. Pelbagai konsep hiasan ruang tamu boleh diguna sebagai contoh dekorasi. Jom lihat gambar, dapatkan idea deco ruang tamu dan juga pemilihan warna untuk hasilkan kediaman terbaik untuk anda sekeluarga.

 

 

Idea Deko Ruang Tamu Rumah Kuarters Dalam Versi Bajet Rendah Sahaja

Siapa yang tinggal di rumah kuarters tetapi tidak tahu untuk menghiasnya versi bajet rendah? Boleh mencuba idea Syarfa Abdullah ini dalam cubaan deko ruang tamu rumah kuarters milik beliau dengan bajet rendah sahaja. Ceritanya, proses di awal berpindah rumah adalah mencuci, membasuh dan mengecat rumah, dan kini sudah setahun lebih dia menetap di sini. Perabot […]

Read More

Deko Ruang Tamu Rumah Kampung Usia 14 Tahun Yang Luas Namun Kekal Kemas!

Ada yang rindukan kampung? Atau suasana dalam rumah kampung yang luas dan sentiasa memberi ketenangan dalam jiwa? Disebabkan itu pada kali ini kami kongsikan kisah deko ruang tamu rumah kampung yang sangat kreatif. Rumah kampung ini yang terletak di Kuala Langat, sememangnya sangat luas kerana dihuni oleh 13 orang ahli keluarga terdiri daripada pasangan suami […]

Read More

Selepas 7 Tahun Duduk, Baru Dapat ‘Makeover’ Ruang Tamu Dan Inilah Hasilnya

Waktu-waktu cuti baru lah berkesempatan untuk ‘upgrade’ ruang dalaman rumah, bukan. Menerusi sebuah projek ‘makeover’ kali ini, Noorul Raz Razuda dan suami dapat juga untuk mengubahsuai dan mendeko ruang tamu rumah mereka setelah sudah 7 tahun menetap di sini, akibat dari kesibukan bekerja. Cuti mereka dimanfaatkan dengan mencuba untuk menghias ruang tamu setelah mendapat banyak […]

Read More

Gara-Gara ‘Mengidam’, Wanita ini Ubah Deko Ruang Tamu Kepada Pink & Grey

Orang perempuan apabila mengidam ni macam-macam benda yang diinginkan mereka, tambah-tambah lagi jika sedang mengandung, lagi banyak benda-benda pelik yang diminta. Sama juga seperti Hidayah Abdul Karim yang ‘mengidam’ untuk menukar keseluruhan deko rumahnya kepada warna merah jambu, bermula dengan deko ruang tamu. Cerita ini berlaku ketika dia sedang mengandung sewaktu PKP bulan 3 dahulu. […]

Read More

Minimakan Perabot Dan Hiasan, Ini Hasil Deko Ruang Tamu & Makan Rumah Teres

Apabila ruang rumah tidak begitu luas, maka kita sendiri perlu bijak dalam menyusun atur dan menghias ruang tersebut. Seperti rumah teres 2 tingkat yang berukuran 20 x 70 ini, ruang tamunya juga bersaiz kecil, dan digabungkan bersama ruang makan. Oleh itu, tuan rumah memilih untuk meminimakan perabot dan hiasan termasuk hiasan dinding di ruang tersebut. […]

Read More

Nak Tukar Selera, Rumah Ini Diberikan ‘Makeover’ Dengan Deko Tema Natural

Kadang-kala kita akan berasa jemu dengan sesuatu deko rumah setelah sekian lama. Jika mempunyai bajet lebih, boleh lah upah interior designer untuk melakukan ‘makeover’ pada ruang rumah tersebut. Fara Nana mendapat permintaan untuk mengubahsuai ruang tamu dan ruang makan milik kliennya. Tuan rumah ingin menukar seleranya dengan mengubah mereka kepada tema ‘natural colors’. Oleh itu, […]

Read More

Nampak Luas & Nyaman, Ini Deko Apartment 850 Sqft Yang Serba Putih & Selesa

Apabila melihat deko apartment yang serba putih ini, ia bukan sahaja menenangkan jiwa kita, tetapi juga membuatkan ruang dalam rumah kelihatan lebih luas. Pemilihan warna yang cerah seperti ini menjadikan penghuni rumah kekal selesa dan nyaman. Tambahan pula sekiranya tuan rumah pandai menyusun atur perabot dan barang-barang dekorasi supaya rumah menjadi lapang walaupun ianya adalah […]

Read More

Masih Dalam Proses Deko, Ruang Tamu Rumah 2 Tingkat Ini Nampak Begitu Mewah

Musim-musim hujan tambah PKPB ini, waktu kita banyak diluangkan di rumah sahaja. Salah satu aktiviti yang selalu dilakukan di rumah mestilah mengemas rumah, kan. Sama juga seperti Noridah Siamil, walaupun rumahnya masih belum siap didekorasi. Memandangkan dia baru sahaja berpindah masuk pada 2 hari sebelum PKP, banyak barangan yang belum dibeli, oleh itu, rumahnya masih […]

Read More

Deko Ruang Tamu Simple Untuk Yang Tak Suka Rumah Sarat Dengan Hiasan

Seluas atau sekecil mana pun ruang tamu rumah, kita pasti akan cuba mengehadkan penggunaan perabot dan barang dekorasi kerana tidak mahu rumah kelihatan sarat dan serabut. Disebabkan itu, kebanyakan dari kita lebih gemar untuk mengekalkan atau memilih deko yang simple sahaja untuk tempat tinggal. Begitu juga dengan Nor Fadzila Aziz yang berkongsi deko ruang tamu […]

Read More

Beli Rumah Sendiri Pada Usia 28, Deko Rumah Ini Nampak Begitu Mewah & Elegan

Perkongsian kali ini dapat memberi inspirasi kepada mereka di luar sana untuk memiliki rumah sendiri. ‘Cken Darwish’ tidak menyangka bahawa dia dapat membeli dan memiliki rumah sendiri pada usia 28 tahun. Dia mengambil peluang untuk membeli sebuah rumah teres kos rendah dengan harga yang murah kerana kita sedia maklum bahawa harga rumah semakin tinggi dari […]

Read More

Dekorasi Mewah Ruang Tamu & Ruang Makan Rumah Teres. Cantik Sangat!

Perbezaan pendapat dan minat dalam bab hiasan rumah ini adalah sesuatu yang normal, tambah-tambah dalam kalangan suami isteri. Masing-masing mahu menghias ruang dalaman rumah mengikut minat dan citarasa sendiri.  Zubaidah Din dan suaminya juga menghadapi isu yang sama berkenaan rumah teres mereka yang baru siap direnovasi. Zubaidah meminati warna biru manakala suaminya ingin menggunakan warna […]

Read More

(15 Gambar) Idea Dekorasi Ruang Tamu Moden & Elegan Untuk Rumah Anda

Ruang tamu memberikan pandangan pertama yang penting kerana ia merupakan ruang yang pertama sekali akan kita lihat sebelum masuk ke ruang-ruang lain. Hinggakan sekiranya ada tetamu yang ingin datang berkunjung, ruang tamu lah ruang pertama yang akan kita kemas dahulu. Oleh itu, amat penting untuk tuan rumah menghias ruang tamu rumah mereka yang boleh memberikan […]

Read More