Idea Dekorasi

Suka Baca Buku? Ini Hasil Deko Sudut Bacaan, Idea Untuk Pencinta Buku

Setiap orang pasti mempunyai sudut kegemaran masing-masing di dalam rumah. Di situ lah kebanyakan masa dan hari kita diluangkan dengan melakukan apa-apa kerja atau hobi untuk mengisi masa. Bagi seorang ulat buku dan sangat sukakan buku, kita boleh mengagak ruangan yang menjadi kegemaran mereka, iaitu di sudut bacaan. Bagi mereka, membaca merupakan satu terapi, memberi ketenangan dan motivasi kepada mereka. Nurul Hakimin juga tergolong dalam mereka yang suka membaca dan mempunyai perasaan yang sama apabila dia membaca. Menurutnya, harinya akan terasa lebih lengkap apabila dia meluangkan waktunya untuk melakukan sedikit bacaan.

Disebabkan itu, sudut bacaan yang paling digemarinya ini telah didekorasi dengan cantik dan kemas. Pencahayaannya membantu menenangkan fikiran sekaligus membuatkan kita lebih fokus ketika membaca. Antara barangan yang digunakan dalam sudut ini adalah:

– Cermin, rak buku jenama Billy dan kerusi dari IKEA

– Dinding menggunakan ‘cement’ wallpaper dari Shopee

– Langsir ditempah dari kedai

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Sekiranya anda memerlukan lagi idea untuk membina sudut membaca atau mini library dalam rumah anda, ada 6 perkara yang perlu anda ambil tahu terlebih dahulu.

Kredit: Nurul Hakimin