Tag: deko bajet rendah

Sesuai Dengan Bajet Mampu Milik, Ini Hasil Deko Rumah Simple & Comel

Dekorasi rumah hasil dari bajet rendah pun kadang-kadang setanding dengan deko rumah dengan bajet tinggi. Walaupun tidak sama mewah tetapi hiasan dan susun aturnya tetap menarik perhatian. Sama seperti deko rumah ini yang simple dan comel tetapi sangat kemas dari segi hiasan, pemilihan dan susun atur perabot. Menurut tuan rumah iaitu Fatihah Abdullah, dia tidak […]

Read More

Idea Deko Paling Simple Dan Bajet Untuk Rumah Berek

Mereka yang meminati dekorasi ini bukan sahaja terbatas untuk rumah sendiri, malah tidak kisah untuk menyumbangkan idea dan tenaga untuk mendekorasi rumah orang lain. Seperti Fatin Amierah Zabri yang mendapat permintaan dari abangnya yang meminta bantuannya untuk mendekorasi rumahnya iaitu sebuah berek polis yang terletak di Pekan, Pahang. Memandangkan abangnya baru sahaja berpindah masuk, rumah […]

Read More

Deko Simple Modern Style Rumah Flat

Rumah sewa adalah ibarat rumah sendiri jadi, merupakan tanggungjawab kita untuk menjaga dan memastikan kebersihan rumah pada tahap yang baik. Seperti seorang wanita ini yang bernama Siti Mariam Kamsan yang melakukan perubahan sepenuhnya pada rumah sewa jenis flat yang didudukinya. Walaupun hanya rumah sewa, dia tidak menjadikan itu alasan untuk membiarkan keadaan rumah bersepah dan […]

Read More

‘Makeover’ Rumah Bujang Dalam RM 200 Je

Sunyi kan kalau duduk seorang diri dalam rumah bujang, dah la tak ada teman berbual, balik rumah bila tengok kawasan rumah bersepah, barang-barang tak tersusun, persekitaran yang tak ceria, menambahkan lagi rasa sunyi tu. Rasa seperti malas nak duduk rumah bila keadaan rumah tak cantik. Kalau ada sesiapa yang bersetuju dengan kenyataan ini, boleh baca […]

Read More

Tema Minimalis Untuk Rumah Kondo

Seronok kan kalau kita ada rumah sendiri dan bukannya duduk menyewa? Sebab terpulang pada kita nak hias rumah macam mana pun, tiada siapa yang boleh halang atau komen. Tak kisah lah rumah jenis apa pun asalkan ada kerajinan untuk mencantikkan ruang rumah walaupun kecil. Seperti seorang wanita ini yang telah berkongsi idea dekorasi tempat tinggalnya […]

Read More