Tag: idea deko dinding

Projek DIY Batten Wall Decor. Golongan Wanita Pun Boleh Buat Sendiri

Nak mendeko dinding ni bukan golongan lelaki sahaja boleh buat tetapi wanita juga boleh. Buktinya, hasil deko dinding gaya batten wall di ruang tamu rumah ini dihasilkan sendiri oleh Yanie Mohd. Dia juga berkongsi ilmu DIY-nya supaya dapat membantu golongan wanita yang kurang berkeyakinan untuk menghasilkan deko sebegini. Mari lihat projek DIY batten wall decor […]

Read More

2 Kali Terkoyak Guna Wallpaper, DIY Je Dinding Dengan Wainscoting & Cermin

‘Stressnya’ bila dinding rumah sudah dihias cantik-cantik dengan wallpaper tetapi asyik terkoyak saja. Takkan nak menghadap masalah yang sama setiap kali memasang wallpaper baru, kan? Idea Fizah Idris boleh digunapakai kerana dia juga mempunyai masalah yang sama apabila 2 kali wallpapernya yang sudah digunakan selama 4 tahun terkoyak. Sebelum terhasilnya projek ini, banyak kali dia […]

Read More

5 Tahun Dinding Dibiar Kosong, Aksesori Cermin Ini Menjadi Pelengkap Deko

Dinding yang kosong kadangkala nampak sedikit membosankan setelah sekian lama. Boleh hiasinya dengan cermin seperti yang dilakukan oleh Nurul Aswani Yusri melalui perkongsiannya dalam FB group ‘Kelab Dekorasi IKEA Malaysia’. Hampir 5 tahun dinding yang terletak di kawasan tengah dapur menuju ke ruang tamu ini kosong dan hanya diletakkan bunga. Sebelum ini, dia memasang wallpaper […]

Read More

Hasil Projek Dinding Wainscoting Bercermin, Impian Isteri Menjadi Kenyataan

Perasaan apabila impian seseorang itu menjadi nyata pasti merupakan kegembiraan yang tidak terhingga. Sama juga dengan Zalina Zakaria yang memasang impian untuk membuat sebuah dinding wainscoting dengan cermin dalam rumahnya. Lalu, projek tersebut direalisasikan oleh suaminya iaitu Mohd Faizal dengan bermodalkan RM 420. Kos barangan seperti cermin adalah RM 170 dari Shopee, kayu dan gam […]

Read More

Pertama Kali Deko Dinding Corak Geometri, Lelaki Ini Berpuas Hati Dengan Hasilnya

Lumrah seorang suami untuk mencuba memenuhi segala permintaan isteri tercinta, termasuklah menghias dinding rumah dengan corak geometri. Ini perkongsian kisah Zulfikri Lukman yang sanggup merealisasikan keinginan isterinya walaupun dirinya tidak mempunyai seni dalam menghias rumah. Namun demi membina sebuah mahligai idaman untuk keluarga kecilnya, dia menghasilkan juga sebuah deko dinding bercorak geometri yang pertama kali […]

Read More

Idea DIY Dekorasi Dinding Yang Super Mudah, Kreatif Dan Jimat

Rasa seronok apabila melihat dinding didekorasi dengan pelbagai hiasan, tidak lah terasa sangat dinding agak kosong. Tetapi bukan hiasan yang biasa-biasa, sebaliknya yang dipenuhi dengan hasil idea yang kreatif, yang mungkin kita sendiri tak terfikir untuk melakukannya. Sebagai contohnya? di Hias ini sudah bermacam-macam idea dekorasi dinding yang menarik dan kreatif yang dikongsikan. Tanpa rasa […]

Read More

DIY Mudah Dan Jimat Hiasan Dinding Guna Batang Aiskrim Je

Apabila bajet tidak mengizinkan kita untuk membeli hiasan yang mewah-mewah untuk menghias dinding rumah, tidak salah untuk kita membuat sendiri saja hiasan menggunakan barang-barang yang mudah dijumpai dan murah. Sebagai contoh, DIY hiasan dinding ini yang hanya menggunakan batang aiskrim. Melalui perkongsian dalam FB group ‘Kelab Dekorasi IKEA Malaysia’, bingkai yang diperbuat dari batang aiskrim […]

Read More

Wow! Kreatifnya Bila Cerek Lama Dijadikan Hiasan Dinding

Ramai daripada kita mempunyai kreativiti tersendiri dalam dekorasi rumah. Ia merupakan salah satu aspek yang penting untuk menunjukkan rumah yang unik dan berbeza di antara rumah lain. Sebelum ini, kami ada kongsikan cerita mengenai seorang surirumah yang kreatif dalam menghias ruang dapur rumahnya menggunakan barang-barang terpakai dan kitar semula. Kali ini juga kami ingin kongsikan […]

Read More