Idea Dekorasi, Ubahsuai

Asalnya Tidak Praktikal & Menarik, Ubahsuai Bilik Pantri Ini Guna Bajet Terhad

Pantri adalah satu ruang yang mencabar untuk dikekalkan kekemasannya setiap masa. Kadangkala, terasa cemburu melihat pantri orang lain yang cantik. Namun pantri sebegitu boleh dicapai, terutamanya apabila terdapat ruang, sanggup berfikir di luar kotak dan menjadi kreatif. Seperti ubahsuai sebuah bilik pantri ini dengan bajet terhad, keluasannya memuaskan, tetapi keadaan asalnya mempunyai rak berwayar builder grade (tidak begitu praktikal), lantai jubin coklat yang ‘buruk’ dan sudut siling menarik.

Hasil Ubahsuai Pantri Dalam Bajet Terhad

VIEW IN GALLERY

Rak dibuang, dinding dicat (Sherwin Williams warna Olympus White), lantai di-stensil, almari dipasang, lampu lama ditukar dengan lantern hitam yang ringkas namun bergaya, beberapa lukisan ditambah (digantung berdekatan siling) dan semua barang disusun.

VIEW IN GALLERY

  • 6 almari buku Billy, 2 set pintu gelas Oxberg, troli Forhoja (tempat meletakkan barang sebelum diletakkan di rak) – IKEA
  • 1 gelen Degreaser (kira-kira secawan digunakan), 1 gelen primer Zinsser Bulls Eye 123, 1 tin sealant Minwax Polycrylic dalam finishing satin (4 lapisan) – Lowe’s
  • 2 stensil jubin Santa Ana – Cutting Edge Stencils
  • Cat kapur Rust-oleum Aged Gray (3 tin) dan Linen White (2 tin) – Amazon

VIEW IN GALLERY

Roller cat foam untuk stensil digunakan.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Jika barangan dalam pantri disusun dengan betul, ia boleh menjadi satu ‘art’/dekorasi. Diharapkan dapat menginspirasikan anda untuk membina pantri sendiri.

Kredit: ODDessence