Transformasi Bilik Tidur Kepada Bilik Belajar Tema Hijau Dan Putih

Mohon share tanda suka

Masing-masing mempunyai ruang belajar atau kerja sendiri tidak kira besar atau kecil. Di mana-mana pun boleh dijadikan ruang belajar bergantung kepada keselesaan dan kehendak seseorang. Seperti seorang tuan rumah ini yang lebih menyukai menggunakan sebuah bilik khas untuknya melakukan urusan pembelajaran. Oleh itu, dia meminta seorang interior designer iaitu Isa Al-Roomie untuk melakukan transformasi terhadap sebuah bilik tidur untuk dijadikan bilik belajarnya.

Untuk itu, pemilihan warna memainkan peranan penting dalam membantu fokus dan kemudahan untuk belajar. Kata Isa, warna-warna yang lembut dan tenang perlu menjadi pilihan utama supaya mudah untuk segala maklumat dan urusan belajar dihafal dan diingati. Jadi, dia berkongsi transformasi sebelum, semasa dan sesudah siap bilik belajar hasil kerjanya menggunakan cat dinding warna hijau lembut iaitu Green Montage jenama Nippon Paint, dan penggunaan perabot putih.

SEBELUM

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

SELEPAS

VIEW IN GALLERY

  • Almari, rak dinding dan meja dari IKEA
  • Karpet dari Jalan TAR

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Kabinet dinding dari IKEA.

Terasa lebih mudah untuk belajar jika kita mempunyai sebuah bilik belajar khas seperti ini. Lebih privasi dan tidak ada yang dapat mengganggu fokus kita.

Kredit: Isa Al-Roomie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *