Transformasi Rumah Sewaktu PKP

Mohon share tanda suka

Kebanyakan daripada kita berasa bosan sepanjang menempuh fasa PKP ni disebabkan kena duduk rumah je, kan? Tiada aktiviti menarik yang boleh kita lakukan, jadi asyik ‘scroll’ media sosial saja lah. Tetapi, lain ceritanya dengan seorang pengguna di Facebook ini yang berkongsi aktivitinya sepanjang 3 bulan dia berada di kampung kerana PKP. Hiasan dalaman rumahnya berubah 100%. Mana tahu ianya boleh dijadikan idea untuk sesiapa yang sedang dalam kebosanan tu.

Mcyah Joanjett di Facebook berkata, kebanyakan perabot di rumah itu berasaskan kayu oleh itu, beliau bersama saudara-mara yang lain mengubah dekorasi rumah bertemakan ‘modern wood’. Antara perubahan yang dilakukan termasuk mengecat semula dinding dengan warna putih, menukar langsir mengikut warna tema iaitu coklat dan menampal ‘wallpaper’ pada mozek dapur. Tambahnya lagi, mereka hanya menukar kedudukan dan susunan perabot yang telah sedia ada tetapi hasilnya nampak sangat berbeza!

Jom kita tengok perbandingan rumah mereka sebelum dan selepas sentuhan dekorasi.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERYVIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERYVIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERYVIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERYVIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERYVIEW IN GALLERY

Kesimpulannya, tiada istilah bosan sewaktu PKP jika boleh merancang aktiviti seperti ini.

Kredit: Mcyah Joanjett

Tags: #dekorasi moden #idea kreatif #ubahsuai rumah

Dekorasi Rumah Gaya Simple & Minimal Dengan Pemandangan Hutan & Bukit
Mohon share tanda sukaTenang dan damai. Itulah suasana yang dapat dirasakan dari sebuah
Dekorasi Simple Rumah Pertama Apartment Selangorku Tema Grey, Hitam & Putih
Mohon share tanda sukaSaiz bukan penghalang untuk mendeko rumah, kerana rumah yang bersih
Dekorasi Rumah Kluster Semi-D Ini Guna Warna-Warna Tenang Dengan Elemen Gold
Mohon share tanda sukaTenang rasanya apabila pulang dari kerja, terlihat rumah yang kemas.
Bina Untuk Jadi Tempat Penginapan, Deko Rumah Pokok Ini Selesa Untuk Tetamu
Mohon share tanda sukaRumah pokok walaupun kecil, ia selesa untuk didiami. Oleh itu,

Comments are closed.