Decoration, Idea Dekorasi, Ruang Makan, Ruang Tamu, Ubahsuai

Ubahsuai Rumah Lama Jenis Cape Cod Tahun 1950 Melalui Projek ‘Kotej Chesterfield’

Kita pasti mahukan orang melihat kecantikan dan fungsi setiap ruang dalam rumah sebelum saiznya. Disebabkan itu, sebuah rumah Cape Cod 1950-an dengan 3 bilik dan 1 bilik air ini memerlukan ubahsuai melalui projek bernama ‘Kotej Chesterfield’. Kira-kira 1000 sqft, rumah berasa lebih besar daripada saiz sebenarnya. Setiap kapasiti ruang digunakan dengan baik dan butiran dan sentuhan custom istimewa ditambah, menjadikannya rumah yang unik.

Sebelum & Selepas Ubahsuai Rumah Lama

Exterior – Hadapan & Belakang

VIEW IN GALLERY

Struktur dan laman dengan pokok matangnya baik.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Sebahagian pintu garaj dipotong, bangsal simpanan berkarat di laman, ramp kerusi roda besar ‘mengambil’ sebahagian besar laman.

VIEW IN GALLERY

Siding dicat Sherwin Williams Naval, awning dibuang, tiang logam sedia ada dibalut trim PVC (The Home Depot), pintu dated yang rosak dan nombor rumah digantikan, trim tingkap putih, kotak tingkap cedar buatan tangan, dan tongue dan groove cedar siling beranda ditambah. Butiran-butiran ini menonjolkan rumah dan memberikannya faktor daya tarikan.

  • Pintu – T.H.D
  • Nombor rumah – Lowe’s

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Laman dibersihkan, ramp kerusi roda digantikan dengan patio penurap, pintu garaj digantikan dan dicat.

Ruang Tamu/Makan

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

– Lantai hardwood asal di-refinished, dinding dicat BM Simply White. Mengecat putih dinding dan siling menyembunyikan ketidaksempurnaan garisannya (dimiliki oleh banyak rumah lama) dan menjadikan ruang berasa terbuka dan lapang. Kelabu cerah BM Revere Pewter untuk pintu, trim dan pendiangan, tingkap kayu dibiarkan. Bidai menegak digantikan dengan shade buluh (JCPenney), digantung kira-kira 6″ lebih tinggi dari tingkap

– Bantal indigo vintage buatan tangan

  • Meja – World Market
  • Karpet – T.H.D
  • Kerusi love kulit (clearance) – West Elm
  • Kerusi silver – Craigslist
  • Throw – HomeGoods

Lihat sambungannya di bahagian 2, 3 dan 4!

Kredit: Beginning in the Middle