Dapur, Perabot

Wanita Kongsi Hasil Dapur Hijau Turquoise Untuk Ibu & Putih Untuk Dirinya

Mohon share tanda suka

Bukan anak-anak sahaja yang mempunyai dapur idaman masing-masing, tetapi juga para ibu mengimpikan benda yang sama. Sebagai seorang anak yang sentiasa mahu membahagiakan ibunya, Cik Ain’s telah menghadiahkan sebuah dapur idaman untuk ibunya. Dengan pemilihan warna tema hijau turquoise, material kabinet yang digunakan adalah wood biasa. Dia memilih dapur dengan harga yang bajet untuk rumah ibunya kerana ia bakal disewakan kepada orang lain. Selepas itu, dia ‘menghadiahkan’ diri sendiri dapur idamannya pula, dengan warna tema putih dan material kabinet nyatoh.

Pada awalnya, dia berasa sayang untuk menggunakan dapurnya, maklumlah warna putih lebih mudah untuk kotor, tetapi lama-kelamaan dia sudah terbiasa setelah rajin mengelapnya. Walaupun serba putih, ia bukan alasan untuknya tidak memasak. Bercerita sedikit mengenai dapurnya, dia mendapat inspirasi dari dapur Yatie, usahawan produk Sendayu Tinggi. Memilih dapur yang paling murah harganya, tetapi hasil pembuatannya sangat kemas dan memuaskan hati. Di sini, dia berkongsi kedua-dua dapur hijau turquoise milik ibunya dan dapur putih untuk dirinya supaya dapat dijadikan idea untuk mereka yang memerlukan.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Seronok bila dapat memasak di kawasan yang cantik dan selesa seperti ini. Membuatkan kita menjadi bertambah semangat untuk memasak setiap hari.

Kredit: Cik Ain’s

Related Posts