Wanita Kongsi Hasil Renovasi Laman Belakang Rumah Strata Kepada Dapur

Mohon share tanda suka

Untuk anda yang menetap di rumah yang mempunyai laman belakang, apakah yang anda lakukan terhadap kawasan tersebut? Bagi Ally Hassan, dia telah merenovasinya kepada dapur yang menggabungkan ruang basah dan kering. Melalui perkongsiannya dalam FB group ‘Deco Rumah Cara Shopee (DRCS)’, ini adalah rumah pertamanya selepas 5 tahun berkahwin. Disebabkan jenis strata, batu tidak boleh ‘dinaikkan’.

Selepas meninjau lebih dari 6 kontraktor dan memilih mengikut kemampuan, renovasi dimulakan pada hujung bulan September 2021 dan selesai pada hujung Disember 2021. Kos berpuluh ribu (untuk wet works sahaja) untuk menukar laman yang berkeluasan 20 ft x 8 ft ini kepada dapur oleh Annson Renovation.

Sebelum

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Proses Renovasi Laman

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Bumbung awning (bahagian luar) dan ACP (bahagian dalam).

Dinding wire mesh (bahagian luar) dan ACP (bahagian dalam).

VIEW IN GALLERY

Tingkap ditambah di keliling dinding dan dibuat tinggi kerana hendakkan privasi.

VIEW IN GALLERY

Counter top dari simen dan jubin.

Lantai jubin.

VIEW IN GALLERY

Hasil Renovasi Laman Kepada Dapur

VIEW IN GALLERY

Kabinet dari melamine dengan slope handle.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Semoga memberi idea kepada yang ingin merenovasi laman belakang.

Kredit: Ally Hassan

Tags: #hasil renovasi laman belakang #idea ruang dapur #idea ubahsuai laman

Dekorasi Bilik Utama Rumah Lama Usia 41 Tahun Milik Ibu Mentua Hasil Renovasi
Mohon share tanda sukaBeruntung kepada sesiapa yang mempunyai ahli keluarga yang sukakan dekorasi.
Ubahsuai Ruang Tamu Rumah Jiran Yang Uzur Melalui DIY Lampu & Dekorasi Bajet
Mohon share tanda sukaRamai yang masih tinggal dalam rumah yang uzur tiada keupayaan
Apakah Warna Kabinet Dapur Terkini Untuk Dipilih? Lihat Perkongsian Ringkas Ini
Mohon share tanda sukaMemilih warna kabinet dapur terkini adalah isu besar bagi sesetengah
Design Baru Townhouse Kepada Rumah Home-Studio Yang Lebih Besar & Privasi
Mohon share tanda sukaDi Bangkok, Thailand, satu projek renovasi oleh arkitek OO Studio

Comments are closed.