Idea Dekorasi

Dekorasi Rumah Sewa Jenis Memanjang Gaya Bajet. Asalkan Kemas Dan Bersih

Mohon share tanda suka

Apabila kita duduk menyewa, terdapat sesetengah pemilik yang tidak membenarkan kita untuk melakukan apa-apa pengubahsuaian terhadap rumah tersebut. Jadi, keinginan untuk menghias rumah mengikut citarasa kita menjadi terbatas kerana perlu menghormati permintaan pemilik. Namun begitu, kita masih perlu menghiasnya dengan sebaik mungkin seperti rumah sendiri. Seperti Nursyahirah yang telah menghias rumah sewa jenis memanjang yang telah didudukinya selama 4 tahun dengan gaya bajet sahaja. Namun, ianya kelihatan sangat kemas dan bersih.

Kebanyakan barangan rumahnya adalah dari IKEA. Apabila dia berkeinginan untuk memasang kabinet, menukar lantai, lampu dan sebagainya yang cantik seperti rumah orang lain, dia terfikir bahawa dirinya hanya duduk menyewa dan mampu menghiasnya dengan ala kadar sahaja dengan bajet yang ada. Jika ingin mengubah sedikit deko rumah, mungkin dia akan menukar langsir, karpet atau mengecat sedikit.

VIEW IN GALLERY

Bangku putih bersaiz 80 cm* 25* 25 berharga RM 38 dari Shopee.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Karpet dari IKEA.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

  • Set meja makan jenama Melltorp/Adde berharga RM 311 dari IKEA, permukaannya dilekatkan wallpaper
  • Frame dari Kaison

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Siapa yang tinggal di rumah jenis memanjang seperti Nursyahirah dan terbatas dalam mendeko? Contohi gaya deko rumah ini, walaupun gaya bajet tetapi asalkan fikiran menjadi tenang melihatkan keadaan rumah yang kemas dan bersih begini.

Kredit: Nursyahirah Mohd Safie

Related Posts