Idea Dekorasi

Demi Keselesaan Ibu, Wanita Ini Beli Dan Deko Rumah Dengan Earth Color

Berkat hidup seorang anak apabila dia menjaga dan memastikan kebajikan dan keperluan kedua orang tuanya tanpa ada rasa sedikit pun berkira. Salah seorangnya ialah Nurul Sharif yang telah bertindak membeli sebuah rumah subsale lot tengah (intermediate lot) dengan harga RM 600K betul-betul sebelum perlaksanaan MCO. Kini, harga rumah telah jatuh dan rumah sebelah di corner lot telah dijual dengan harga lebih murah berbanding harga rumah lot tengah yang dibelinya ini.

Walaupun begitu, dia tidak kisah kerana rumah ini sememangnya dibeli dengan niat untuk ibunya duduk menetap, dan pada setiap hujung minggu, Nurul dan keluarganya akan datang tinggal di sini bersama ibunya. Dia menyukai deko gaya ‘mix and match’ pada perabot dan banyak menggunakan earth color, bersesuaian dengan usia ibunya. Selain itu, ia juga demi keselesaan ibunya untuk berehat.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

  • Kipas jenama Deka berharga dalam RM 400 dan terdapat di mana-mana kedai elektrik
  • Almari dari kedai perabot Janine, Kuala Lumpur
  • Sofa dan meja kopi dari SSF

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Cermin dari SSF dan meja konsol secondhand dari United Kingdom, dibeli dari UK Store.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Paling penting, keadaan dekorasi rumah perlu selesa dan mudah untuk dikemas supaya kedua orang tua kita sentiasa berasa relaks dan tenang sambil dapat melakukan aktiviti yang mereka sukai.

Kredit: Nurul Sharif