DIY Kreatif Hiasan Dinding Guna Bahan Mudah Jumpa. Hasil Lawa!

Mohon share tanda suka
Bila dinding dibiarkan kosong ni nampak macam tak ceria kan? Nak letak hiasan tapi tak ada idea atau bajet. Apa kata DIY je seperti yang ditunjukkan oleh Norpadilah Binti Afandi melalui laman Facebooknya. Selain dapat mengisi masa lapang, ianya juga akan menambahkan seri ruang dinding rumah anda kerana hasilnya yang sangat lawa. Bahan-bahan pun semuanya mudah dicari. Mari ikuti perkongsian lanjut daripada Puan Norpadilah ini.
Antara bahan yang digunakan:
1. Frame dari kedai Eco atau frame lama
2. Cat spray
3. Ranting kayu (seeloknya gunakan yang jenis liat seperti pokok rambutan)
4. Cawan hadiah kenduri kahwin atau cawan lain yang sesuai
5. Dedaunan atau bunga
6. Hotglue gun
Potongkan ranting pokok rambutan kepada kecil-kecilan menggunakan cutter dan spray cat clear. Kemudian cantum ranting-ranting itu menggunakan gam hotglue gun. Setelah siap, boleh tambah spray tetapi spray dengan jarak dekat dan perlahan sahaja. Lap permukaan frame dengan kain basah sekiranya terkena cat untuk mengelakkan kesan kuning pada frame.
Lekatkan cawan hadiah kenduri kahwin atau cawan lain yang bersesuaian menggunakan gam hotglue gun. Gunakan gam dari kedai bunga atau craft kerana lebih kuat berbanding dari kedai Eco.
Lekat dan susun hiasan daun-daun menggunakan gam.
Isikan dalam cawan itu dengan hiasan bunga-bunga mengikut selera masing-masing menggunakan gam.
Siap! Boleh tambah hiasan-hiasan lain seperti reben dari kain guni ni.
Kredit: Norpadilah Binti Afandi

Tags: #diy hiasan dinding #diy kreatif dan menarik #idea diy

Dekorasi Rumah Apartment Bersaiz Kecil Bertemakan Warna Kesukaan Putih & Kayu
Mohon share tanda sukaWalaupun rumah kecil, sedikit demi sedikit ditransformasikan menjadi rumah idaman.
Jenis Cangkuk Langsir Berbeza Sebagai Panduan Memilih Cangkuk Yang Sesuai
Mohon share tanda sukaTerdapat banyak gaya dan bahan cangkuk langsir berbeza untuk dipilih.
Dekorasi Rumah Apartment Kecil Gaya Nordic Dengan Susun Atur Yang Jimat Ruang
Mohon share tanda sukaTiada ruang harus terbazir terutamanya untuk rumah kecil, seperti sebuah
Dekorasi Rumah Konsep Terbuka Design Sendiri Guna 90% Barang IKEA & Shopee
Mohon share tanda sukaRumah yang cantik dan kemas walaupun kecil, menjadi penyebab kita

Comments are closed.